PSV Branding Bold Italic

Het PSV-lettertype is ontwikkeld op basis van de PSV letters in ons logo. Het lettertype is beperkt beschikbaar en gaat altijd in overleg met PSV Brand & Design.

Het lettertype wordt enkel gebruikt in PSV-merkgerelateerde uitingen. Deze uitingen worden door duizenden mensen gezien en dus is het belangrijk dat het lettertype consequent en op de juiste manier gebruikt wordt.

Interlinie
De interlinie is gebaseerd op de interlinie van de diverse submerken als PSV Eindhoven City Store en PSV Business.

Voor het beste resultaat gebruik je de volgende instellingen:

1. Vermenigvuldig de lettergrootte met 0,85 om de interlinie te berekenen

Vermenigvuldig de lettergrootte met 0,85 om de interlinie te berekenen

Wanneer?
Gebruik van het PSV-type is aan regels gebonden. Alleen in specifieke gevallen wordt het lettertype gebruikt. Hierbij een aantal kaders die hierop van toepassing is:

Merk uitingen van PSV
Elementen die onderdeel zijn van het merk PSV worden in de PSV-type geschreven. Denk hierbij aan ‘Eendracht maakt macht’ en submerken als PSV FANstore of PSV Business. Ook de stad Eindhoven zien we als onderdeel van het merk PSV en schrijven we in het PSV-type wanneer dit naast de letters PSV staat.

Wedstrijd gerelateerd
Speelt PSV een wedstrijd? Dan gebruiken we de PSV-type om de wedstrijd te claimen. Zo schrijven we een wedstrijd (PSV - Ajax) in ons lettertype, maar ook de score en de namen van de spelers.

PSV-ambassadeurs
Er vallen veel gevallen in een grijs gebied. Zo worden werknemers op visitekaartjes in de PSV gezet. PSV Media is geen submerk, maar wordt wel in het PSVlettertype geschreven op de jassen. Ook oud-spelers staan in hetzelfde lettertype. Alles en iedereen die tot een ambassadeur van PSV gerekend kan worden schrijven we in het PSV lettertype. Brand & Design beheert dit grijze gebied.

Gebruik van het PSV-type is aan regels gebonden

Wanneer niet?
We kunnen ons voorstellen dat het niet altijd duidelijk is wanneer de PSV-type niet wordt ingezet. Dit is het geval bij zaken als campagne headers, koppen en subkoppen in magazines, quotes, locatie aanduidingen en functietitels.

De grootste valkuilen zijn het gebruik van het PSV-font in koppen of gebruik van het lettertype in lopende teksten.

De PSV Branding mag niet gebruikt worden als kop in welke vorm dan ook
Het gebruik van de letter in lopende body copy is niet toegestaan

Links: De PSV Branding mag niet gebruikt worden als kop in welke vorm dan ook

Rechts: Het gebruik van de letter in lopende body copy is niet toegestaan