'Brenet gaat vol voor basisplaats'

Artikel
'Brenet gaat vol voor basisplaats'

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Op maandag en donderdag lees je de berichten die je niet wilt missen.

Brenet: ‘Kunnen nog steeds mee op CL-niveau’
Joshua Brenet kijkt met tevredenheid terug op het oefenduel dat PSV zondag speelde tegen AS Monaco. De halvefinalist werd door PSV op 0-0 gehouden en dat beviel Brenet. “Het was goed om weer eens te proeven aan het niveau van de Champions League. Om ons te meten aan topspelers.”

“We hebben laten zien dat we nog steeds op dat niveau meekunnen", vervolgde Brenet die tegenover De Telegraaf ook aangaf voor een basisplaats te gaan dit seizoen. "Mijn doel is om dit seizoen eerste back te worden, het maakt niet uit aan welke kant. Ik focus me op beide posities, al liggen er op links nu meer kansen."

‘PSV wil selectie completeren met linksback’  
PSV heeft de selectie na de komst van Marco van Ginkel bijna rond, meldt Voetbal International. Volgens het weekblad wil PSV enkel nog een linksback aan de selectie toevoegen, nu het vertrek van Jetro Willems nadert. 'We hebben een lijstje met spelers die Jetro kunnen vervangen. Daar zitten een aantal spelers bij die zowel op de vleugel als in het centrum kan spelen, maar we focussen ons in eerste instantie echt op een pure linksback', laat technisch manager Marcel Brands weten in gesprek met VI.

‘Het kan alle kanten op met Willems’
Over linksbacks gesproken: het Eindhovens Dagblad analyseert de periode van Jetro Willems bij PSV. Volgens de krant kan het alle kanten op met de carrière van Willems. “Op talent kan hij nog altijd een sensatie worden, maar de vergetelheid is zonder volledige focus nabij”, schrijft Rik Elfrink. Lees het hele stuk over Willems hier.

Ramselaar in gedachten bij Nouri
Bart Ramselaar praat veel met zijn teamgenoten over de situatie van Abdelhak Nouri. Dat vertelt hij aan Voetbal Inside-reporter Simon Zijlemans, na afloop van het oefenduel tussen PSV en AS Monaco. Bekijk het item hier.