AS Monaco - PSV live op FOX Sports

Artikel
AS Monaco - PSV live op FOX Sports

PSV neemt het vanavond op het Festival de Football des Alpes op tegen Frans kampioen AS Monaco. Het is na FC Sion en RKC Waalwijk de derde ploeg die PSV deze voorbereiding treft. Het duel tegen de Monegasken begint om 17.00 uur en wordt uitgezonden op FOX Sports 1.

Topteam      
AS Monaco kende vorig seizoen een bijzonder jaar. De club doorbrak de hegemonie van Paris Saint-Germain door de Franse titel te pakken en reikte tot de halve finale van de UEFA Champions League. Kartrekkers van de formatie zijn aanvallers Kylian MbappƩ en Radamel Falcao. Zaterdagavond wonnen zij met Monaco nog met 4-2 van Stoke City op het voetbalfestival in de Franse Alpen.

Terug in de tijd
Twee jaar geleden oefenden PSV en AS Monaco ook al tegen elkaar. Destijds werd het duel door hevige onweersbuien gestaakt. Monaco stond destijds met 3-1 voor. Veel fans zullen bij Monaco echter ook denken aan de UEFA Champions Leagueduels die PSV in 2005 tegen de Monegasken speelde. Door een 1-0 thuiszege en 2-0 uitzege plaatste PSV zich met Phillip Cocu als speler op het veld voor de kwartfinale van het grootste Europese clubtoernooi.