Interlandperiode | Joey Veerman debuteert voor Oranje

1 min

Joey Veerman heeft zijn debuut gemaakt voor het Nederlands Elftal. De 24-jarige middenvelder kwam in de 76e minuut binnen de lijnen tijdens het Nations League-duel om de derde plaats. Ondanks dat de Volendammer nog belangrijk was met een assist, verloor de formatie van Bondscoach Ronald Koeman met 3-2.

Joey viel enkele minuten na de 1-3 van Federico Chiesa in voor Mats Wieffer. Ruim tien minuten later was hij medeverantwoordelijk voor het verkleinen van de achterstand, door oud-PSV’er Georginio Wijnaldum in scoringspositie te brengen. Oranje jaagde daarna op de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Langverwacht debuut

De nederlaag tegen de Italianen betekent dat Oranje de Nations League afsluit met een vierde plaats. Toch zal het voor Joey een memorabel moment blijven, want hij maakt zijn langverwachte debuut. De Volendammer zat de afgelopen interlandperiodes regelmatig bij de voorselectie. Eén keer kwam het daadwerkelijk tot een oproep. Toen moest hij vroegtijdig afhaken door een buikgriep.