Wordt 2020-2021 het revanchejaar van Dumfries?

Wordt 2020-2021 het revanchejaar van Dumfries?
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Akkoord PSV en Atalanta blijft uit
Wat betreft de transfer van Sam Lammers naar Atalanta Bergamo, ligt het balletje bij de Italiaanse club. Wanneer Atalanta dit weekend geen nieuw bod uitbrengt, sluit de spits van PSV in principe gewoon aan bij de selectie voor het duel tegen FC Groningen, meldt het Eindhovens Dagblad. Het eerdere bod van de Italianen wimpelde PSV af. De club vindt dat Lammers meer waarde vertegenwoordigt dan de geboden zeven miljoen. Intussen wacht PSV rustig af op nieuwe ontwikkelingen vanuit Italië. Zelf ziet Lammers de overstap naar Noord-Italië wel zitten, maar blijft het akkoord tussen beide clubs uit, aldus het ED.

Dumfries: Ik volg mijn gevoel
PSV-aanvoerder Denzel Dumfries weet niet wat deze transferperiode nog voor hem gaat brengen. Tegen De Telegraaf zegt de rechtsback dat hij openstaat voor een transfer, wanneer de juiste club op het juiste moment zich meldt. Dumfries houdt het EK volgende zomer ook in zijn achterhoofd. “Het gaat mij om het totaalplaatje”, aldus de pas geworden vader. Daarnaast vertelt Dumfries aan De Telegraaf, dat hij het nog altijd enorm naar zijn zin heeft in Eindhoven en een goede, open verstandhouding heeft met Technisch Manager John de Jong. “Die eerlijkheid naar elkaar koester ik”, besluit Dumfries.

Revanche
Voetbal International spreekt juist van een revancheseizoen voor Dumfries: ‘In wat het jaar van de revanche moet worden, wil de halve aanvaller de kampioenschaal weer naar Eindhoven brengen’, schrijft journalist Marco Timmer. Volgens VI hervat PSV de komende periode de gesprekken om het contract met Dumfries te verlengen. ‘Daarmee laten de Eindhovenaren niet alleen hun waardering voor Dumfries blijken, maar hopen ze ook geïnteresseerde clubs uit topcompetities voor te zijn. De vleugelverdediger wilde eerst vader worden – vorige week werd zoon Jesiah geboren – om daarna over verlenging zijn verbintenis te praten. Hoewel de transferwindow nog tot 5 oktober open is, mogen we ervan uitgaan dat Dumfries ook dit seizoen voor PSV speelt.'

‘Geen vervanger voor Zoet’
In de podcast ‘Peesjevee’ van Guus Peters en Lennart Timmerman wordt de transfer van Jeroen Zoet naar Spezia Calcio 1906 uitgebreid besproken. Peters geeft aan dat John de Jong met het aantrekken van Yvon Mvogo al heeft ingespeeld op het vertrek van Zoet. “Mvogo wordt naar alle waarschijnlijkheid eerste keeper, Unnerstall tweede”, zegt Peters. Volgens beide heren zal Jong PSV-goalie Maxime Delanghe derde keeper worden in Eindhoven. Ook het Eindhovens Dagblad verwacht dat Delanghe achter Mvogo en Unnerstall zal aansluiten als derde doelman.

Ledezma keert terug
Jong PSV wil zich revancheren van de valse start in de Keuken Kampioen Divisie. Na het 6-1 verlies tegen Excelsior is de ploeg van Peter Uneken uit op eerherstel tegen Jong AZ. Dat doet Jong PSV mét Richie Ledezma, meldt het Eindhovens Dagblad. De Amerikaans jeugdinternational viel tegen de Kralingers geblesseerd uit, maar is op tijd fit voor het treffen met de Alkmaarders. Jong PSV mist vrijdag twee spelers. Tijn Daverveld en Yorbe Vertessen kampen met een blessure.