Welke (oud) PSV’ers gaan naar het WK

Welke (oud) PSV’ers gaan naar het WK
6 min

Over exact 22 dagen begint het WK voetbal in Rusland. Het Nederlands elftal mist na het EK van 2016 ook de mondiale eindronde. In totaal doen er negentien (oud) PSV’ers mee aan het WK. Wil je weten wie? Lees hieronder het overzicht.

Farfán met Peru naar Rusland
Jefferson Farfán reist met zijn land Peru af naar Rusland waar hij momenteel ook zijn brood verdient. De buitenspeler staat sinds 2017 onder contract bij Lokomotiv Moskou. De aanvaller speelde van 2004 tot en met 2008 bij PSV, in 118 wedstrijden scoorde de inmiddels 33-jarige Farfán 57 keer. Peru is ingedeeld in poule C met Frankrijk, Australië en Denemarken. 

Gudmundsson bij WK-selectie IJsland
Albert Gudmundsson heeft een plekje afgedwongen bij de nationale ploeg van IJsland. De PSV’er kwam dit seizoen negen keer in actie voor PSV 1 in de Eredivisie. De aanvaller maakte voornamelijk indruk bij Jong PSV waar hij vijftien keer aan de aftrap stond en negen keer doel trof. IJsland komt uit in poule D met als tegenstanders Nigeria, Argentinië en Kroatië.

Nordin Amrabat

Da Costa & Amrabat naar WK met Marokko
Manuel Da Costa en Nordin Amrabat zijn door bondscoach Hervé Renard opgenomen in de selectie van Marokko. Da Costa staat momenteel onder contract bij Istanbul Basaksehir. De verdediger speelde in het seizoen 2006-2007 en 2007-2008 voor PSV. Echt indruk wist hij niet te maken, Da Costa speelde in die twee seizoenen slechts zestien wedstrijden en wist daarin maar één keer te scoren. Nordin Amrabat kende tussen 2008 en 2011 een betere tijd bij PSV. De aanvaller speelde drie seizoenen voor de club. In totaal speelde de huidige buitenspeler van het Engelse Watford 56 keer in het rood en wit van PSV waarin hij negen keer wist te scoren. Marokko is ingedeeld in poule B met Spanje, Portugal en Iran.

Cássio en Fagner opgeroepen voor Brazilië
Cássio Ramos en Fagner Conserva Lemos zijn opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Adenor Leonardo Bacchi, beter bekend als Tite. Fagner speelde in het seizoen 2007-2008 drie wedstrijden voor PSV. Momenteel speelt de middenvelder weer in zijn vaderland bij Corinthians. Cássio stond maar liefst vijf seizoenen onder contract in Eindhoven van 2007 tot en met 2012. De keeper verdedigde slechts driemaal het doel van PSV en werd in het seizoen 2008-2009 verhuurd aan Sparta Rotterdam waar hij veertien keer onder de lat stond. Cássio staat ook op de loonlijst van Corinthians.  Brazilië is ingedeeld in groep E en speelt tegen Costa Rica, Zwitserland en Servië.

Ruiz met Costa Rica naar WK
Bryan Ruiz maakt deel uit van de WK-selectie van Costa Rica. De middenvelder is momenteel speler van Sporting Lissabon en speelde in 2014 een half seizoen op huurbasis voor PSV. Ruiz speelde veertien wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde voor PSV. Costa Rica speelt tegen Brazilië, Zwitserland en Servië in poule E.

Lozano, Guardado en Moreno met Mexico naar WK
Hirving Lozano is opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Juan Carlos Osorio. Ook oud-PSV’ers Andrés Guardado en Héctor Moreno maken deel uit van de Mexicaanse ploeg. Lozano maakte in zijn debuutseizoen bij de kampioen grote indruk. De aanvaller scoorde zeventien keer en leverde negen assists voor het team van hoofdcoach Phillip Cocu. Guardado speelde drie seizoenen voor PSV, vanaf 2014 tot en met 2017. De middenvelder die nu uitkomt voor Real Betis speelde 80 wedstrijden voor PSV waarin hij vier keer scoorde. Moreno die nu onder contract staat bij Real Sociedad speelde 61 wedstrijden tussen 2015 en 2017. De verdediger scoorde elf maal voor PSV. Mexico is ingedeeld in groep F met Duitsland, Zweden en Zuid-Korea.

Hiljemark, Berg en Toivonen met Zweden naar WK
Een drietal oud-PSV’ers zullen deze zomer in actie komen op het WK in Rusland voor Zweden. Oscar Hiljemark, die nu onder contract staat bij Genoa, speelde van 2013 tot en met 2015 voor PSV. Hiljemark speelde in totaal 49 wedstrijden waarin hij twee keer scoorde. Ola Toivonen speelde van 2009 tot en met 2014 voor PSV. De blonde middenvelder speelde in totaal 139 wedstrijden voor PSV en trof 61 keer doel. Toivonen staat nu op de loonlijst van Toulouse uit Frankrijk. Marcus Berg kwam in het seizoen 2010-2011 uit voor PSV. De spits wist geen blijvende indruk te maken. In 25 wedstrijden scoorde de huidige speler van Al Ain (Verenigde Arabische Emiraten) achtmaal voor PSV.

Arias in voorselectie Colombia
Santiago Arias zit in de voorselectie van Colombia. De rechtsback die een uitstekend seizoen draaide bij PSV zal naar alle waarschijnlijkheid wel bij de vaste selectie behoren van bondscoach José Pékerman. Arias stond dit seizoen 30 keer in de basis waarin hij driemaal scoorde. De vleugelverdediger was ook verantwoordelijk voor drie assists. Colombia speelt in poule H tegen Polen, Senegal en Japan.

Dries Mertens

Mertens en verzorger Pepels met België naar WK
Dries Mertens is opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Roberto Martinez. De aanvaller speelde van 2011 tot en met 2013 bij PSV. De kleine buitenspeler van Napoli kwam 62 keer in actie voor PSV waarin hij 37 keer het net wist te vinden. Verzorger en masseur van PSV, Eddy Pepels, reist ook met België af naar het WK in Rusland. Binnenkort werkt Pepels tien jaar voor PSV. België speelt in poule G tegen Engeland, Panama en Tunesië.

Zanka met Denemarken naar WK
Mathias Jørgensen, ook wel bekend als Zanka, is opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Åge Hareide. Zanka stond twee seizoenen onder contract bij PSV, van 2012 tot en met 2014. De verdediger kwam tot veertien officiële wedstrijden voor PSV. Momenteel staat de Deen onder contract bij het Engelse Huddersfield Town. Denemarken is ingedeeld in poule C met Australië, Frankrijk en Peru.

Van Bommel en Dirkx met Australië naar Rusland
Mark van Bommel en Jurgen Dirkx reizen als assistenten van bondscoach Bert van Marwijk af met Australië naar het WK in Rusland. Van Bommel en Dirkx werkten dit seizoen al samen bij PSV O19. Australië speelt in poule C tegen Frankrijk, Peru en Denemarken.

1;. Manuel Da Costa
2. Nordin Amrabat
3. Jefferson Farfán
4. Oscar Hiljemark
5. Marcus Berg
6. Ola Toivonen
7. Albert Gudmundsson
8. Hirving Lozano
9. Andrés Guardado
10. Héctor Moreno
11. Cássio Ramos
12. Fagner
13. Bryan Ruiz
14. Santiago Arias
15. Dries Mertens
16. Mathias Jørgensen
17. Assistent Mark van Bommel
18. Assistent Jurgen Dirkx
19. Verzorger Eddy Pepels