Weinig doelpunten bij taai Roda JC

Weinig doelpunten bij taai Roda JC
2 min

Wie dit seizoen naar alle wedstrijden van Roda JC Kerkrade keek, heeft niet veel goals gezien. Met 15 goals voor en 32 tegen was er in de Eredivisie geen club waarbij er minder doelpunten vielen. Roda is naast de minst scorende ploeg van de Eredivisie ook de ploeg met acht clean sheets, het meest van alle ploegen buiten de traditionele top drie.

Negen winterversterkingen
Roda JC Kerkrade baarde deze winter opzien door negen nieuwe spelers aan te trekken. Zeven van die negen versterkingen kregen al speeltijd. Mede daardoor gebruikte Roda al dertig verschillende spelers in dit eredivisieseizoen, het meest van alle teams. Vorig jaar was Roda ook al de ploeg die de meeste spelers gebruikte, toen waren het er 33.

Oud-PSV’er op goal 
Iemand die in ieder geval vrij zeker is van zijn plek, is doelman Benjamin van Leer. Van Leer speelde in de jeugd bij PSV en kwam in het seizoen 2013-2014 tot veertien optreden voor Jong PSV in de Jupiler League. Daarna stapte hij over naar Roda JC, waar hij sinds vorig seizoen een vaste basisplaats heeft veroverd. 

Weinig doelpunten
En dat gaat goed, want ondanks de vijftiende plek in de Eredivisie heeft alleen de traditionele top drie meer clean sheets dan Roda JC, dat acht keer de nul hield. Doelpunten maken gaat daarentegen een stuk moeilijker. Roda JC is met vijftien doelpunten de minst scorende ploeg van de Eredivisie.

Clubtopscorer met vier goals
Met vier goals is Mitchel Paulissen clubtopscorer van Roda. Hij is op dreef de laatste tijd, want hij was met twee goals en één assist betrokken bij drie van de laatste vier doelpunten van Roda. Hoe het is om te scoren in Eindhoven, weet Paulissen ook. Hij maakte zijn eerste eredivisiedoelpunt ooit in 2014 in het Philips Stadion, toen PSV met 3-1 won.