Wat deden onze internationals

4 min

Op maandag en donderdag lees je de berichten die je niet wilt missen. De afgelopen dagen kwamen er meerdere PSV’ers in actie voor hun land. In deze PIP een overzicht van alle resultaten van de PSV’ers.

Zoet en De Jong verliezen nagenoeg kansloos tegen Bulgarije
Jeroen Zoet stond zaterdag in de basis tegen Bulgarije en keepte de volledige wedstrijd. De doelman kreeg twee treffers tegen. Ongeveer twintig minuten voor het einde van de wedstrijd viel Luuk de Jong in. Ook hij kon niet meer zorgen voor de aansluitingstreffer, waardoor Oranje in Bulgarije verloor met 2-0. Een dag na de nederlaag besloten de KVNB en bondscoach Danny Blind niet verder te gaan met elkaar.

Vier PSV’ers in de basis bij winnend Jong Oranje
Een dag voor de nederlaag van het Nederlands elftal kwam het Jong Oranje van Art Langeler in actie. Damian van Bruggen, Bart Ramselaar, Sam Lammers en Steven Bergwijn mochten starten en speelden de volle negentig minuten mee. Jong Oranje won in een oefenduel met 2-0 van de leeftijdsgenoten van Finland. Yanick van Osch en Pablo Rosario bleven op de bank.

Mexico pakt koppositie; Arias op de bank
Mexico wist vrijdagnacht met 2-0 te winnen van Costa Rica. Héctor Moreno speelde 90 minuten mee en kreeg een gele kaart. Andrés Guardado kwam niet in actie. Hij moest het duel laten schieten vanwege blessureleed. De middenvelder keert begin deze week terug naar Eindhoven om aan zijn herstel te werken. Door de zege staat Mexico met zeven punten bovenaan in de groep. Arias moest afgelopen donderdag vanaf de bank toekijken hoe zijn Colombia met 1-0 won van Bolivia. De vleugelverdediger viel niet meer in.

Zinchenko niet in actie
Het Oekraïne van Oleksandr Zinchenko verloor afgelopen vrijdag met 1-0 van Kroatië. Zinchenko kwam niet in actie.

Wel minuten, geen goals voor Gudmundsson
Waar Albert Gudmundsson aan de lopende band scoort bij Jong PSV, lukt het hem dat niet bij Jong IJsland. Wel speelde de aanvoerder twee keer 90 minuten. Op woensdag verloor zijn elftal met 3-1 van Georgië. Later in de week speelde Jong IJsland opnieuw tegen Georgië en werd het 4-4 in een spectaculair duel.

Rigo belangrijk voor België O19
Dante Rigo, Matthias Verreth en Lennerd Daneels begonnen donderdag alle drie in de basis bij België O19, dat met 2-1 won van de leeftijdsgenoten van Zweden. Rigo scoorde tien minuten voor tijd de belangrijke 2-1 door een directe vrije trap binnen te schieten. Op zaterdag kwamen de drie Belgische jeugdinternationals wederom in actie en opnieuw was een PSV’er belangrijk. Verreth scoorde net als Rigo ongeveer tien minuten voor tijd. Tegenstander Italië O19 wist ook nog te scoren in de slotfase waardoor het duel eindigde in 1-1.

Twee overwinningen voor Oranje O19
Oranje O19 heeft afgelopen donderdag met pijn en moeite gewonnen van Finland O19. Pas in de slotfase kwamen de talenten op voorsprong. Joël Piroe mocht starten in de basis, maar werd na 71 minuten gewisseld. Carolina bleef de hele wedstrijd op de bank. Op zaterdag kwam Oranje O19 opnieuw in actie. Het duel werd wederom in de slotfase beslist. Kadioglu scoorde twee keer waardoor Oranje O19 met 2-0 won van Oekraïne O19. Piroe en Jurich Carolina bleven de hele wedstrijd op de bank.