Voormalig PSV'er moet Excelsior in Eredivisie houden

Voormalig PSV'er moet Excelsior in Eredivisie houden
2 min

Tegenstander Excelsior wordt sinds dit seizoen gecoacht door voormalig PSV-speler Mitchell van der Gaag (45). Hij komt uit de jeugdopleiding van PSV en speelde van 1992 tot 1995 44 wedstrijden in de hoofdmacht.

Versterking
Van der Gaag, wiens tweede seizoenshelft volledig in het teken van handhaving staat, heeft in de winterstop Warner Hahn zijn ploeg zien versterken. De doelman is hersteld van een zware knieblessure en wordt gehuurd van Feyenoord.

In het oefenduel tegen Ajax ter afsluiting van het trainingskamp in Portugal stond Hahn direct in de basis. En niet zonder succes: Excelsior won met 3-1 en zal met enig vertrouwen naar Eindhoven afreizen.

Weer nummer 15?   
Dat vertrouwen kunnen de Kralingers goed gebruiken, want na een sterke seizoenstart waarin Excelsior enige tijd in het linkerrijtje bivakkeerde, is het nu afgezakt naar de vijftiende plek. Op die positie eindigde Excelsior de afgelopen twee seizoenen ook.

Waar PSV de meeste clean sheets van de Eredivisie heeft (9), heeft Excelsior moeite om het doel schoon te houden. Al vijftien wedstrijden op rij kreeg de tegenstander van vanavond minimaal een goal te verwerken.

Welke spelers moet PSV in de gaten houden? Kijk hier.