‘Uitstekende reactie van het team’

‘Uitstekende reactie van het team’
2 min

Phillip Cocu sprak na afloop van een ‘uitstekende reactie’ van zijn team na het verlies van een week geleden tegen Feyenoord.

‘Dikverdiend’
“Dit is een dikverdiende overwinning. Ik heb twee goede helften gezien, we hebben Roda geen moment het gevoel gegeven dat er hier iets te halen viel. Ook niet in de wat rommelige fase na rust. Ik ben absoluut tevreden met wat ik vandaag heb gezien”, aldus de trainer direct na de wedstrijd bij FOX Sports.

Op de persconferentie onderstreepte hij die woorden, al stond hij ook even stil bij de eerste grote kans in de wedstrijd, die na 2 minuten voor Roda JC was. “Die vrije trap was het grootste gevaar van hun kant. Daarna waren we constant superscherp”, vond Cocu, die zijn team daarvoor complimenteerde. “We hebben Roda geen moment op adem laten komen, gedomineerd, hen teruggedrongen en een ruime zege geboekt. Daar moet ik mijn team complimenten voor maken.”

Keuzes
Even stond Cocu nog stil bij de keuze die hij voor de wedstrijd maakte. Zo koos de trainer ervoor om met Siem de Jong te beginnen en niet met bijvoorbeeld Jorrit Hendrix, die tijdens de wedstrijd door een gedeelte van de aanhang werd toegezongen. “Een 2-1 nederlaag is voor mij geen reden om alles om te gooien”, reageerde Cocu.

“Ik werk met vastigheden. Siem de Jong is niet dezelfde speler als Van Ginkel, maar wel iemand met ‘voetbalgogme’. Ik vond dat we dat vandaag nodig hadden. Ik ben blij dat die keuze goed heeft uitgepakt. 4-0 klinkt altijd eenvoudig, maar dat is het na zo’n gevoelige nederlaag als vorige week zeker niet. We wilden er het maximale uithalen, ook voor de fans. Ik denk dat we dat gedaan hebben.”