UEFA-plaquette en hoog bezoek voor PSV

UEFA-plaquette en hoog bezoek voor PSV
2 min

PSV is voor het 42e jaar op rij vertegenwoordigd in een Europees bekertoernooi. Vanavond trapt PSV tegen Manchester United af in een nieuw Champions League-seizoen.

Bobby Charlton
Op een wedstrijddag vinden er doorgaans diverse officiële handelingen plaats, waaronder een bestuurslunch. De directie en bestuur van PSV genoot in Restaurant Avant-Garde Van Groeninge samen met een delegatie van Manchester United, met onder hen de 77-jaar oude Sir Bobby Charlton, van een culinaire lunch. Charlton tekende op 16-jarige leeftijd een contract bij Manchester United en speelde meer dan zeshonderd wedstrijden voor de club. In 1994 werd hij in de adelstand verheven.

Sir Bobby Charlton hier geflankeerd door Erik Hendriksen en Ron Verkerk | © PSV Media Sir Bobby Charlton hier geflankeerd door Erik Hendriksen en Ron Verkerk | © PSV Media

UEFA-plaquette
Voorafgaand aan de lunch reikte de UEFA de zogenaamde plaquette uit voor deelname aan het 2015-2016 UEFA Champions League-seizoen. Het is een traditie dat elke club die deelneemt aan de UEFA Champions League of UEFA Europa League een plaquette ontvangt als ‘Club Partner’ van de Europese voetbalunie, als bewijs van deelname aan één van de twee Europese competities. Namens PSV nam algemeen directeur Toon Gerbrands de plaquette in ontvangst, na enkele jaren van afwezigheid weer een Champions League-editie. Voor PSV was het de veertiende Champions League-plaquette alweer.

Toon Gebrands ontvangt van de UEFA de veertiende UEFA Champions League-plaquette | © PSV Media Toon Gebrands ontvangt van de UEFA de veertiende UEFA Champions League-plaquette | © PSV Media