Twents City-trio tergt tegenstanders

Twents City-trio tergt tegenstanders
2 min

FC Twente verloor dit weekend enigszins ongelukkig van Go Ahead Eagles en zint op revanche. Dat de Tukkers een gevaarlijke tegenstander zijn, is bekend bij de topploegen. Naast het 1-1 gelijkspel in Eindhoven in november, ging Ajax een maand later onderuit in de Grolsch Veste.

Huurlingen
Twente, momenteel zevende, kent sowieso een goed seizoen. Sterspeler Ziyech vertrok na vier wedstrijden naar Ajax, maar de verwachte terugval van Twente bleef uit. Dat valt niet los te zien van de voorhoede bestaande uit Manchester City-huurlingen. Bersant Celina, Yaw Yeboah en Enes Ünal scoorden samen 20 van de 39 Twente-goals. 

Meest scorende Turk
Ünal is verantwoordelijk voor veertien van die treffers. Hij is daarmee inmiddels de meest scorende Turkse speler ooit in de Eredivisie. Hij lost daarmee Ayhan Tumani af, die eind jaren 90 zijn goals maakte voor N.E.C. Nijmegen en FC Volendam. Ünal scoorde in het 1-1 gelijkspel tegen PSV en lijkt ook nu weer in vorm: hij scoorde vier keer in zijn laatste vijf wedstrijden.

FC Twente-trainer René Hake verloor vorig seizoen met 3-1 van Phillip Cocu's PSV FC Twente-trainer René Hake verloor vorig seizoen met 3-1 van Phillip Cocu's PSV

Eigen jeugd
Het zijn echter niet alleen maar de Manchester City-huurlingen die Twente kleur geven. De negentienjarige Fin Frederik Jensen werd afgelopen zomer vanuit de jeugd overgeheveld naar de A-selectie en vindt steeds beter zijn draai. Hij was direct betrokken bij drie (twee goals, één assist) van de vier laatste Twente-goals.

Penalty-specialist
Ook de meer ervaren Mateusz Klich heeft als middenvelder een belangrijk aandeel. De 26-jarige Pool geeft samen met Kamohelo Mokotjo het spel van de Tukkers vorm vanaf het middenveld en heeft nog een bijzondere specialiteit: strafschoppen. Twente kreeg dit seizoen vijf strafschoppen in de Eredivisie, samen met Vitesse het meest van alle clubs, en Klich verzilverde ze alle vijf. Hij scoorde geen veldgoals, maar is desondanks na Ünal de meest scorende speler van Twente.