Treffer Ihattaren hoogtepunt bij 2-1 zege op FC Utrecht

PSV heeft zondagmiddag nipt gewonnen van FC Utrecht. De ploeg had het in het Philips Stadion niet makkelijk, maar kon dankzij twee prachtige doelpunten zegevieren. Daarmee blijft PSV tweede in de Eredivisie.

Basiself
Hoofdcoach Roger Schmidt koos zondag voor hetzelfde team als dat vorige week zo’n indruk maakte in de eerste helft tegen sc Heerenveen. PSV overtuigde in Friesland in voetballend opzicht, maar ging slechts met een kleine voorsprong rusten. Tegen FC Utrecht was het spel minder indrukwekkend, maar de voorsprong groter: 2-0.

Twee wereldgoals
De eerste treffer kwam van de voet – of beter gezegd: de hak – van Donyell Malen. De aanvaller van PSV promoveerde een voorzet van Mario Götze tot treffer. Dat was niet eens het hoogtepunt van de eerste helft. Dat kwam op naam van Mo Ihattaren. De middenvelder die de afgelopen maanden zo worstelde met zijn fitheid maakte op werkelijk schitterende wijze 2-0 door op de rand van de zestien een tegenstander uit te kappen en de bal in de kruising te jagen.

Terugval
Die treffer leidde zichtbaar tot emotie bij Ihattaren. De nog altijd pas 18-jarige voetballer zocht in zijn zegetocht zijn trainer Schmidt op en stapte met een lach van oor tot oor van het veld toen het rust was. Na 68 minuten zat de wedstrijd van de doelpuntenmaker er definitief op. Zijn vervanger, debutant Yorbe Vertessen, zag PSV na rust wat terugvallen. Tot de entree van de Belg moest Yvon Mvogo PSV een aantal maar voor een tegentreffer behoeden.

PSV blijft overeind
Na 71 minuten capituleerde hij alsnog. Met de 2-1 bracht invaller Mahi de spanning terug en die spanning bleef stijgen, mede doordat PSV in de counter niet wist te profiteren van de druk die FC Utrecht na de aansluitingstreffer ontwikkelde. In de blessuretijd waren de bezoekers nog dichtbij, maar voorkwam een blok van Pablo Rosario de gelijkmaker.