Training FC Zenit in Philips Stadion

Training FC Zenit in Philips Stadion
2 min

FC Zenit werkte woensdagavond zijn stadiontraining af in het Philips Stadion, waarbij de Russische ploeg ongeveer een uur op het veld stond.

Deels besloten training
Woensdagmiddag landde FC Zenit op Eindhoven en maakte het team ’s avonds zoals gebruikelijk kennis met het stadion. Hoofdcoach André Villas-Boas en verdediger Luís Neto spraken om 18.00 uur op de persconferentie hun verwachtingen uit voor de wedstrijd, waarna zij met de rest van de selectie richting het veld gingen om voor de laatste keer in aanloop naar de wedstrijd te trainen. Het eerste kwartier was onder toeziend oog van de aanwezige journalisten, daarna trainden de bezoekers verder achter gesloten deuren. De Russen zijn met twintig spelers naar Eindhoven gekomen. Ook voormalig opleider Louis Coolen was aanwezig, hij bekeek zijn oude club en ontmoette enkele oude vrienden. De Nederlandse technisch directeur Henk van Stee was ook in het Philips Stadion.

Lange winterstop
Doordat FC Zenit sinds medio december al geen officiële wedstrijd meer heeft gespeeld, is het vrij lastig te voorspellen hoe de club donderdag voor de dag zal komen tegen PSV. Het laatste duel dat Zenit voor de lange break speelde, was de verloren Champions League-groepswedstrijd (2-0) tegen AS Monaco. Door die nederlaag kwam FC Zenit in de UEFA Europa League terecht.

Overleg bij de technische staf van FC Zenit bij de training in het Philips Stadion | © PSV Media Overleg bij de technische staf van FC Zenit bij de training in het Philips Stadion | © PSV Media

Veel internationals
Het team van FC Zenit bestaat zoals bekend uit een aantal grote namen. Onder meer de Braziliaan Hulk, de Portugees Danny en de Belg Axel Witsel verkenden de grasmat van het Philips Stadion.