Tegenstander Excelsior matig uit de winterstop

Tegenstander Excelsior matig uit de winterstop
2 min

PSV neemt het woensdagavond om 20.45 uur in Rotterdam op tegen Excelsior. Voor de winterstop verspeelde de ploeg van Phillip Cocu dure punten tegen Excelsior. Oud-PSV’er Nigel Hasselbaink zorgde in de blessuretijd voor een domper door de 1-1 achter Jeroen Zoet te werken. Op Woudestein moet PSV zich revancheren voor dat gelijkspel, zeker met het puntenverlies van Ajax in het achterhoofd. Excelsior is op zijn beurt op zoek naar vorm.

Op zoek naar een zege
De ploeg van trainer Alfons Groenendijk wacht al sinds begin november op een nieuwe overwinning. Op 7 november won Excelsior voor het laatst, met 3-2 uit bij Willem II. Sindsdien volgden twee gelijke spelen en vijf nederlagen en daardoor is de ploeg uit de Rotterdamse wijk Kralingen afgezakt tot de vijftiende plaats van de Eredivisie. De gevaarlijke zestiende plaats dreigt, want FC Twente staat nog slechts één puntje onder Excelsior. Het gat met hekkensluiter De Graafschap is met negen plaatsen nog aanzienlijk.

Exceslior-captain Sander Fischer in duel met Luciano Narsingh | © Pics United Exceslior-captain Sander Fischer in duel met Luciano Narsingh | © Pics United

Sander Fischer
Routinier Sander Fischer is aan zijn negende seizoen betaald voetbal bezig. De aanvoerder begon met voetballen in zijn geboorteplaats Rhoon en doorliep de jeugdopleiding van Excelsior. Zijn debuut in de Eredivisie maakte Fischer in 2008 bij NAC. In 2013 keerde Fischer terug bij Excelsior en in zijn eerste volledige seizoen op Woudestein promoveerde hij met Excelsior naar de Eredivisie om daar vorig seizoen op een keurige vijftiende plek te eindigen. Ondanks diverse aanbiedingen verlengde Fischer afgelopen zomer zijn contract met één jaar.