Schmidt trots op zege: ‘Dit geeft ons energie en zelfvertrouwen’

Schmidt trots op zege: ‘Dit geeft ons energie en zelfvertrouwen’
2 min
PSV1

Roger Schmidt heeft tegen Vitesse zijn grootste overwinning geboekt met PSV. De Arnhemmers werden met 0-5 verslagen. De Hoofdcoach blikt terug op een sterke wedstrijd.

Goed spel
“Dit was een hele goede wedstrijd”, zegt Schmidt na afloop. “We hebben ons aanvallend goed laten zien en gaven de tegenstander geen mogelijkheden om iets terug te doen. Toch zie ik wat ruimte om te verbeteren, maar dat is er altijd.” 

Herpakken

De vorige twee wedstrijden in de Eredivisie liepen niet goed af, maar PSV heeft zich sterk herpakt. Schmidt is trots op zijn ploeg en hoopt deze lijn nu door te zetten: “Dit was een belangrijke zege in een mindere fase in de competitie. We hebben karakter en kwaliteit op het veld getoond. Dit is geeft ons energie en zelfvertrouwen en dat nemen we mee naar alle competities”

KNVB Beker
Vlak na de wedstrijd werd bekend dat PSV tegen Go Ahead Eagles speelt in de halve finale van de KNVB Beker. Schmidt blikt kort vooruit op de ontmoeting: “Ik verwacht een lastige wedstrijd. Je moet je tegenstanders nooit onderschatten, vooral niet in het bekertoernooi. Iedereen speelt om te winnen, vooral als je in de halve finale staat. We gaan alles geven om de finale en de eindzege te bereiken.”