SC Genemuiden: Stuntploeg uit Overijssel

SC Genemuiden zorgde in de tweede ronde voor een klassieke bekerstunt door eredivisieploeg ADO Den Haag uit te schakelen. De amateurs namen na 120 minuten voetbal de penalty’s beter dan de profs uit Den Haag. Een nadere kennismaking met de ploeg uit Overijssel.

Helden na penalty’s
PSV speelt dinsdagavond voor het eerst in de historie van de club tegen SC Genemuiden. Op weg naar de ontmoeting met PSV schakelde de ploeg uit Overijssel in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB beker eerst Zaanlandia uit. Thuis werd met 4-0 gewonnen. De loting wees vervolgens ADO Den Haag als volgende tegenstander aan. Na negentig minuten voetbal tegen de eredivisieploeg stond er een 2-2 stand op het bord. In de verlenging wisten beide ploegen ook één keer te scoren en dus waren penalty’s noodzakelijk. Die werden door SC Genemuiden het beste genomen. Doelman Albert Flier stopte twee penalty’s en was daarmee de held van Genemuiden.

Tjeerd Korf zorgt voor ervaring
SC Genemuiden komt, na de degradatie uit de Topklasse van vorig seizoen, nu uit in de zaterdag hoofdklasse C. Daarin is de ploeg momenteel terug te vinden in de middenmoot. Een van de meest ervaren spelers van SC Genemuiden is Tjeerd Korf. De aanvaller speelde in de jeugd bij Flevo Boys, maar kwam ook vijf seizoenen uit voor PEC Zwolle. Met Zwolle speelde Korf ook twee jaar in de Eredivisie. Via Excelsior, BV Veendam, Flevo Boys en WHC kwam hij uiteindelijk bij SC Genemuiden terecht waar hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is.