Ruststand bij PSV - FC Dordrecht: 1-0

Een eigen goal van Jeffry Fortes zorgt ervoor dat PSV na één helft spelen tegen FC Dordrecht 1-0 voor staat. PSV had een groot veldoverwicht, maar kwam niet nogmaals door de verdediging van Dordrecht heen.

Vroeg doelpunt PSV, penalty onthouden
In het team van hoofdcoach Phillip Cocu nam Joshua Brenet de plaats in van de geblesseerde Arias en keerde Maher terug in de basis ten faveure van Hiljemark. Al na vier minuten was het raak tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Een scherpe voorzet van Jetro Willems werd in het eigen doel geschoten door Fortes. PSV bleef daarna het initiatief houden en drukte Dordrecht constant terug op eigen helft. Hoewel de ploeg van Cocu elf corners kreeg in de gehele eerste helft, werd daaruit niet gescoord. Een half uur na de 1-0 diende de volgende mogelijkheid zich aan. Luuk de Jong stuurde Memphis de diepte in en hij werd door doelman Kurto onderuit gehaald in het strafschopgebied. Waar iedereen dacht aan een penalty en rood, floot arbiter Pieter Vink voor buitenspel. Achteraf bleek op basis van de beelden dat niet het geval. Vijf minuten voor rust kreeg Georginio Wijnaldum nog een kans op de 2-0. Een voorzet van Joshua Brenet nam hij uit de lucht vol op de wreef, maar Kurto bracht redding. Zo bleef het bij rust 1-0.