Rust FC Zenit - PSV: 1-0

PSV kijkt na 45 minuten spelen tegen FC Zenit tegen een 1-0 achterstand aan. Op aangeven van Danny zorgde Rondón na een half uur voor de openingstreffer.

Afgekeurde goal De Jong
PSV had in het Philips Stadion met 0-1 verloren en moest daarom op zoek naar doelpunten in Sint-Petersburg. Het was Zenit dat in de openingsfase echter de kansen creëerde. Jeroen Zoet moest aan de bak bij schoten van Rondón en Hulk, maar wist beide schoten klemvast te pakken. Na twintig minuten dacht PSV het verlies in eigen huis te hebben weggewerkt toen Luuk de Jong raak kopte uit een corner. Scheidsrechter Çakir keurde de treffer omdat de hoekschop over de achterlijn was geweest. Zeven minuten later werd Zoet dan toch gepasseerd. Danny werd op rechts vrijgespeeld en passte de bal naar Rondón, die de 1-0 simpel kon binnen schuiven. PSV mocht vlak daarna blij zijn dat het niet 2-0 werd, Garay schoot uit een corner van dichtbij over en uit een volgende kans kregen meerdere spelers van Zenit de bal niet in het net. Vlak voor rust probeerde Memphis het nog met een schot van buiten het strafschopgebied, maar net als bij zijn poging eerder in de wedstrijd eindigde de bal in de handen van keeper Lodygin. Voor PSV pakten Brenet, Guardado en Wijnaldum geel.