Rust FC Twente - PSV: 0-3

PSV staat na 45 minuten spelen op een zeer comfortabele 0-3 voorsprong bij FC Twente. Luuk de Jong, Jeffrey Bruma en captain Georginio Wijnaldum waren de doelpuntenmakers.

PSV neemt in korte tijd afstand
PSV-doelman Zoet was de eerste van de twee keepers die aan het werk werd gezet. Miyaichi trok vanaf links naar binnen, maar zijn schot belandde recht in de handen van Zoet. Ook Twente-keeper Stevens moest binnen het kwartier al aan de bak, hij stompte een schot van De Jong uit de hoek. Vlak na een grote kans voor Andersen, die zijn harde schot uit een corner door Zoet weg gebokst zag worden, was De Jong dan toch trefzeker. Na een klein half uurtje schoot Luciano Narsingh op de paal, waarna De Jong simpel de rebound kon binnentikken: 0-1. Vijf minuten daarna had PSV ook de tweede erin liggen. Uit een hoekschop van Adam Maher kopte Jeffrey Bruma knap raak. Georginio Wijnaldum maakte er in blessuretijd zelfs nog 0-3 van. Op aangeven van Narsingh mikte hij de bal in de hoek: 0-3.

Luuk de Jong scoorde net als in de thuiswedstrijd tegen zijn oude werkgever | © Pics United Luuk de Jong scoorde net als in de thuiswedstrijd tegen zijn oude werkgever | © Pics United