Ruime oefenzege in Schijndel: 1-7

1 min

PSV heeft op sportpark Zuideinderpark met 1-7 gewonnen van RKSV Schijndel. De ploeg van Phillip Cocu begon goed tegen de Brabantse hoofdklasser en kwam al vroeg aan de leiding via goals van Locadia en Maher. PSV, dat een week geleden in training ging en voor het eerst een oefenduel speelde, liep na rust weg van de hoofdklasser. Een verslag.

Jürgen Locadia scoorde drie keer tegen RKSV Schijndel. Jürgen Locadia scoorde drie keer tegen RKSV Schijndel.

Eerste helft

De ploeg van Phillip Cocu begon goed tegen de Brabantse hoofdklasser. Na zeven minuten schoot Jürgen Locadia op aangeven van linksachter Jordy de Wijs de 0-1 binnen. Amper vijf minuten later verdubbelde Adam Maher de score. De middenvelder zette met een schijnbeweging de achterhoede van de thuisclub op het verkeerde been, waarna zijn schot onhoudbaar was voor doelman Timo de Louwere. Na de goede start bleef PSV dominant, maar had de ploeg meer moeite om de achterhoede van Schijndel uit elkaar te spelen. De thuisclub werd enkel gevaarlijk met een tweetal schoten uit de tweede lijn. Na een half uur spelen ging Jeroen Zoet echter in de fout. De doelman schatte een terugspeelbal van Brenet verkeerd in en herstelde zijn fout met een overtreding in het strafschopgebied. De gegeven strafschop werd binnengeschoten door aanvaller Dirk van Eck. Vijf minuten later zorgde Aleksandar Boljevic alweer voor een marge van twee. De Montenegrijn schoot één tegen één met De Louwere in twee keer raak, waarmee de 1-3 ruststand op het scorebord werd gezet.

Tweede helft

Na de rust liet Cocu doelman Remko Pasveer debuteren in het shirt van PSV, terwijl ook de andere wissels Zanka, Tamata, Leemans, Vloet, Van Vlerken, Van Overbeek, Noor en Rayhi in de loop van de tweede helft binnen de lijnen kwamen. Locadia scoorde vlak na rust nog twee keer, waarmee zijn totaal in de wedstrijd op drie treffers kwam. Mathias Jorgensen kopte vervolgens raak uit een hoekschop en Bram van Vlerken zorgde een kwartier voor tijd voor het slotstuk door de 1-7 binnen te schieten. Vrijdag traint PSV nog een keer. Op zaterdag vertrekt de ploeg voor een trainingskamp naar Oostenrijk, waar het op zondag de eerstvolgende oefenwedstrijd afwerkt. In St. Pölten is SKN Sankt Pölten de tegenstander. Dinsdag wacht nog een treffen met de Oostenrijkse topclub Austria Wien in Wenen, waarna het team op vrijdag terugkeert naar Eindhoven.

Vreugde na de treffer van Aleksandar Boljević op slag van rust. Vreugde na de treffer van Aleksandar Boljević op slag van rust.

Scoreverloop:

(7) Locadia 0-1, (10) Maher 0-2, (30) Van Eck (pen) 1-2, (36) Boljevic 1-3, (52) Locadia 1-4, (55) Locadia 1-5, (66) Zanka 1-6, (75) Van Vlerken 1-7.