Rostov in goeden doen naar Eindhoven

Rostov in goeden doen naar Eindhoven
2 min

Met twee winsten, twee gelijke spelen en één verliespartij in de afgelopen maand lijkt FC Rostov in een aardige vorm te steken voor de wedstrijd tegen PSV. In de eigen competitie, de Russische Premjer Liga, werd deze maand gewonnen van Arsenal Toela (4-1) en van Anzhi Makhachkala (2-0).

Gelijk tegen Rubin en Zenit
Verder werd er gelijkgespeeld tegen Rubin Kazan en afgelopen weekend nog tegen Zenit Sint-Petersburg, de nummer twee van de Russische Premier League. Beide ploegen worden in Rusland gezien als grote clubs, dus FC Rostov zal niet ontevreden zijn met een punt in die wedstrijden. Wel verloor FC Rostov deze maand één wedstrijd, uit bij FC Oeral. Die wedstrijd eindigde in 1-0.

UEFA Champions League
In de UEFA Champions League begint het ook te lopen. De Russen verloren begin november nog nipt in de laatste minuut van Atlético Madrid, maar de 3-2 winst op FC Bayern München was historisch voor de fans van FC Rostov.

Negatieve reeks in oktober
FC Rostov vocht zich met deze wedstrijden uit een negatieve reeks. In oktober haalde FC Rostov uit vier opeenvolgende wedstrijden slechts één punt, uit bij FC Ufa. In die periode werd er verloren van Spartak Moskou, Atlético Madrid en Amkar Perm.

Vorig jaar tweede
Zo verrassend succesvol als vorig seizoen is het dit jaar nog niet, maar FC Rostov zet ook dit seizoen hele behoorlijke resultaten neer. In de eigen Russische competitie staat de club nu zevende. Vorig jaar eindigde de ploeg uit Rostov aan de Don nog op een verrassende tweede plaats.