Roda JC, koning gelijkspel

Roda JC, koning gelijkspel
2 min

PSV doet er goed aan om Roda JC Kerkrade vanavond niet te onderschatten. Want hoewel de Limburgers pas één overwinning boekten, is puntverlies statistisch gezien goed mogelijk. Roda JC speelde tot nu toe namelijk al acht keer gelijk.

Zeventiende
Ook tegen tegenstanders die hoger op de ranglijst staan, zoals Ajax, AZ en FC Twente, sleepten de ‘Koempels’ een punt uit het vuur. Deze remises leverden Roda JC tot nu toe een zeventiende plaats op de ranglijst op. Winnen gaat de ploeg moeilijker af: waar iedere andere club al minimaal drie winsten binnen heeft, wist Roda JC alleen van Excelsior te winnen. Die zeventiende plaats is nog geen reden voor paniek, want met slechts zes punten meer kan Roda al in het linkerrijtje te vinden zijn. Zo klein zijn de verschillen op de ranglijst.

Weinig goals
Roda heeft, statistisch gezien, wel moeite om het net te vinden. De Limburgers maakten pas acht doelpunten dit seizoen. Dat is het laagste aantal van de Eredivisie. Ter vergelijking: PSV maakte alleen al acht goals uit dode spelmomenten.

Oud-PSV’ers
De verdediging van Roda laat daarentegen maar weinig goals toe. Keeper en oud-PSV’er Benjamin van Leer hoefde nog maar 19 keer te vissen. Dat is weinig in vergelijking met andere ploegen in het rechterrijtje. PSV heeft tot nu toe pas 7 tegendoelpunten, het laagste aantal van de Eredivisie. Van Leer is niet de enige oud-PSV’er in de selectie van Roda JC. Farshad Noor speelde liefst 67 wedstrijden voor Jong PSV voordat hij transfervrij naar Kerkrade vertrok.