Roda JC komt graag in Philips Stadion

Roda JC Kerkrade is op het eerste oog niet de meest ideale tegenstander voor PSV om de kater van de nederlaag tegen Feyenoord weg te spoelen. PSV heeft het traditioneel lastig tegen de Limburgers.

15 punten deze eeuw
Zo pakten alleen Ajax (18) en Feyenoord (17) meer punten op bezoek in het Philips Stadion dan Roda JC (15). Vorig seizoen stond er na negentig minuten een 1-1 gelijkspel op het scorebord. In de Eredivisie won PSV slechts twee van de laatste zes uit- en thuisontmoetingen met Roda (drie gelijk, één verlies). Ook eerder dit seizoen eindigde het gelijk. In Kerkrade kwam geen van beide ploegen tot scoren.

Slechte bekerervaringen
In zowel het seizoen 2013-2014 als 2014-2015 eindigde het bekeravontuur van PSV vroegtijdig tegen Roda JC. In 2013-14 was dat in de derde ronde doordat PSV in eigen huis met 3-1 onderuit ging. In 2014-2015 ontmoette de clubs elkaar een ronde later. In de achtste finales verloor PSV op 20 januari 2015 na verlenging met 3-2.

Zege in de beker
Dit seizoen kende PSV in de eerste ronde van de beker geen problemen met Roda JC (4-0). Bovendien is Roda JC momenteel niet bepaald op dreef op vreemde bodem. De Limburgers wonnen geen van de laatste zeven uitwedstrijden (vier gelijk, drie verlies) en kregen in de laatste vijf uitduels telkens minimaal twee goals tegen.

Veilige voorsprong
PSV kreeg in thuisduels dit seizoen pas acht doelpunten tegen. Beide ploegen weten dus hoe de nul te houden, maar kenden vooral eerder dit seizoen ook problemen om tot scoren te komen. Als PSV dan op voorsprong kwam, gaf het die niet meer weg: na een voorsprong werd nog geen punt verspeeld deze jaargang. De slag om de eerste goal zal daarom van levensbelang zijn tijdens PSV-Roda JC.

Eerder dit seizoen won PSV van Roda JC Kerkrade in de beker. Davy Pröpper scoorde Eerder dit seizoen won PSV van Roda JC Kerkrade in de beker. Davy Pröpper scoorde