Roda JC Kerkrade, angstgegner in beker

Roda JC Kerkrade, angstgegner in beker
2 min

PSV moet er vanavond na twee nederlagen voor zorgen dat de ploeg in het KNVB Bekertoernooi blijft. Om dat te doen zal in eigen huis afgerekend moeten worden met Roda JC Kerkrade. Die ploeg was bij de laatste twee bekerduels tegen PSV de sterkste.

Grote wijzigingen
De laatste keer dat Roda PSV ontmoette in het bekertoernooi was in 2015. Van de elf die destijds PSV in verlenging versloegen, stonden er afgelopen weekend tegen sc Heerenveen nog maar drie in de basis. De Limburgers hebben namelijk een grote transformatie ondergaan sinds de welgestelde Roda-fan Frits Schrouff de club overnam. Liefst zeventien spelers vertrokken uit Kerkrade deze zomer, onder wie Rydell Poepon, Arjan Swinkels en Hicham Faik. Daar kwamen twaalf nieuwelingen voor in de plaats. Onder anderen David Boysen, Roel Brouwers, Simon Church, Christian Kum en Abdul Ajagun werden aangetrokken.

Zwakke start van het seizoen
Tot nu toe presteert de vernieuwde ploeg ondermaats. Na zes wedstrijden staat Roda JC op een zeventiende plaats met drie punten. Bovendien stonden de Limburgers nog geen seconde op voorsprong in deze Eredivisie. Bij PSV zijn er na de verliespartijen tegen Atlético Madrid en Feyenoord vragen over de vorm, maar in Kerkrade zal dat na zes wedstrijden in de Eredivisie niet anders zijn.

Tekst loopt verder onder afbeelding

Roda JC onderging afgelopen zomer opnieuw een metamorfose, doelman Benjamin van Leer (oud-PSV) bleef wel Roda JC onderging afgelopen zomer opnieuw een metamorfose, doelman Benjamin van Leer (oud-PSV) bleef wel

Rode kaarten voor protesteren
Nieuwkomers Kum en Ajagun speelden dit weekend ongewenst een hoofdrol door beiden een rode kaart te krijgen in de verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Beiden kregen één van hun twee gele kaarten voor protesteren. Trainer Yannis Anastasiou kan tegen PSV wel over beide spelers beschikken, omdat een schorsing vanwege een directe rode kaart in de competitie wel meetelt in het KNVB Bekertoernooi, maar een schorsing vanwege twee gele kaarten niet.

PSV is er niet gerust op
Ondanks de matige prestaties van Roda JC tot nu toe zal PSV er niet gerust op zijn als het morgen het veld betreedt. Immers, de laatste twee keer was PSV ook favoriet, maar met goed georganiseerd ploegenspel wist Roda beide malen het aanvalsspel van PSV te ontregelen en door te bekeren.