Robben kijkt uit naar vol Philips Stadion

Robben kijkt uit naar vol Philips Stadion
2 min

Op de persconferentie in aanloop naar PSV - FC Bayern München glunderde Arjen Robben en sprak hij met veel zin uit te kijken naar de wedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion. “Ik heb er bij de loting al zin in gekregen. Het is iets heel bijzonders om hier terug te zijn. Beter wordt het niet.”

‘Alles was nieuw’
“Het was voor mij destijds een grote stap”, herinnerde Robben zich zijn jaren in Eindhoven. “Ik was in Groningen opgegroeid en op mijn achttiende kwam ik hierheen. Dit was niet alleen op voetbalgebied een grote stap: alles was nieuw, alles was anders. Het waren twee belangrijke jaren voor mij.”

Sfeer
Ook de bijzondere atmosfeer rondom PSV is iets dat een bijzondere plaats in het hart van Robben heeft verworven: “PSV is een familiaire vereniging en je ziet de grote namen die hier vroeger gespeeld hebben.  Als je hier bent en speelt merk je dat wel. De sfeer om de club heen heeft mij heel goed gedaan en dat was een van de belangrijkste redenen om naar PSV te komen

Trainer Carlo Ancelotti weet uit ervaring dat PSV thuis sterk is. In 2005 verloor hij met AC Milan tweemaal in het Philips Stadion Trainer Carlo Ancelotti weet uit ervaring dat PSV thuis sterk is. In 2005 verloor hij met AC Milan tweemaal in het Philips Stadion

Juichen
Ondanks zijn warme herinneringen aan Eindhoven is Robben niet van plan om ingetogen te juichen als hij morgen zou scoren: “Ik ben met juichen heel makkelijk: het heeft niks respect te maken, maar als ik een goal maak ben ik vrolijk. Dat moeten de fans me ook niet kwalijk nemen. Als je niet wilt juichen moet je geen goal maken.”

Ancelotti hint naar minuten Robben
De coach van FC Bayern München, Carlo Ancelotti, had ook lovende woorden voor zijn pupil: “Robben doet het heel goed. Hij laat ervaring en kwaliteit zien en dat is goed voor het team. Ik hoop dat hij door kan gaan op zijn niveau en we willen hem helpen om lang op dat niveau te blijven.” De oefenmeester kon wat de opstelling betreft alvast een tip van de sluier oplichten: “Robben kan spelen. Ik weet alleen niet hoe lang. Tien minuten, twintig minuten, een helft of negentig minuten. Dat zullen we moeten aankijken.”