Rentree Duarte bij nederlaag Jong PSV

Jong PSV heeft in Volendam met 1-0 verloren van FC Volendam. De beloftenploeg had het vooral in de eerste helft erg lastig en kwam er zelden aan te pas. Laros Duarte maakte na maandenlange blessureleed zijn rentree in het elftal van Jansen. Daarnaast maakte Bertalan Kun zijn debuut in het betaald voetbal.

Kansenregen FC Volendam
In het koude hoge noorden wilde Jong PSV een vervolg geven aan de zege op De Graafschap van afgelopen maandag. De beloftenploeg had het erg lastig in de eerste paar minuten, FC Volendam creëerde een aantal goede mogelijkheden via de vleugels. Vooral Abels had het moeilijk tegen zijn directe tegenstander Van Velzen, die mede dankzij zijn snelheid voor veel gevaar zorgde. Geheel tegen de verhoudingen in kreeg Jong PSV toch een kans rond de 30e minuut. Rosario kon een schot van Gudmundsson net niet binnen glijden. Vlak daarna regende het kansen voor de thuisploeg. Van Velzen kreeg dé kans op de 1-0, maar zijn schot werd gepakt door Van Osch. Slechts tientallen seconden later schoot FC Volendam van afstand op de lat en kopte Kwakman rakelings naast. Diezelfde Kwakman kreeg een paar minuten later een niet te missen kans, maar ook deze bal ging er niet in. Jong PSV had het heel lastig in de eerste helft, maar ging wel rusten met een gelijke stand: 0-0.

Rentree Duarte, debuut Kun
Jong PSV begon niet met dezelfde namen aan de tweede helft. Duarte, die er een lange tijd uitlag wegens een blessure, verving Rommens. Ook met Duarte in de ploeg kon Jong PSV een tegendoelpunt niet voorkomen. Na een klein uur spelen schoot Van Kippersluis de verdiende 1-0 binnen. In de 65e minuut maakte Bertalan Kun zijn debuut in het betaald voetbal, een mooi moment voor de jongeling. In de 70e minuut kreeg Rosario een kansje op de gelijkmaker, zijn schot eindigde in het zijnet. Ook debutant Kun kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar ook zijn schot ging net naast. Beide ploegen kregen in de laatste minuten geen kansen meer, waardoor FC Volendam verdient wint met 1-0.