Reactie Cocu op winst op FC Dordrecht

Reactie Cocu op winst op FC Dordrecht
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu spreekt van een degelijke zege op FC Dordrecht. Volgens de trainer had PSV een grotere uitslag dan 3-0 kunnen neerzetten.

Cocu tevreden met winst
“Een prima overwinning. Niet groots, maar wel degelijk”, begon Cocu. “Het kostte ons moeite om FC Dordrecht uit de organisatie te krijgen. We kregen een paar kansen, na rust kregen we er meer. De wedstrijd nodigde uit om met veel mensen naar voren te gaan en dan kan je wel eens verrast worden. Dat heb ik ook aangegeven in de rust. Na de pauze hebben we ook een fase gehad waarin we minder scherp waren. Daarna schakelden we een tandje bij en had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. We bleven ook voor de fans alles geven tot aan het eind”, aldus Cocu.

Reactie De Nooijer
De uitwedstrijd bij PSV was het eerste duel voor Gérard de Nooijer, die de opvolger is van Ernie Brandts. Hij ziet aanknopingspunten voor het belangrijke duel met Go Ahead Eagles volgende week. “We komen na vier minuten al achter en dan weet je dat je een lastige middag tegemoet gaat. Gelukkig blijft het lang 1-0, in de rust gaf ik aan dat er wel wat te halen viel. Dat merkten we ook en we kregen een paar prima kansen. We hebben ons kranig verweerd, maar het had ook nog 5-0 kunnen worden. Het is een terechte uitslag, maar ik heb goede dingen gezien”, concludeerde De Nooijer.