Ramselaar: teruggeknokt, maar nog niet tevreden

Ramselaar: teruggeknokt, maar nog niet tevreden
4 min

Met welke media hebben de PSV'ers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers. Op maandag en donderdag lees je alles over de club in PSV in the Picture.

Geen stress
Keihard onderuit bij een degradatiekandidaat Willem II. Hoe werkt dat bij de koploper in het hoofd door? Die vraag stelt het Algemeen Dagblad richting de aankomende twee thuisduels met VVV-Venlo en NAC. ‘’Als ze zo reageren op tegenslag als dit seizoen, dan komt het wel goed’’, zegt oud PSV-doelman Hans van Breukelen in het AD. ‘’Natuurlijk heerst er een sfeer bij PSV van: dit moet zo snel mogelijk worden rechtgezet. Eerlijk gezegd zie ik dat ook wel gebeuren." Van Breukelen refereert aan de reactie op de 3-0 nederlaag van december tegen Ajax. En de beide keren dat PSV punten verspeelde tegen Heerenveen. In de weken erna volgde steevast een snel en overtuigend herstel.

Ramselaar overwon chagrijn
Aan het begin van het seizoen zat Bart Ramselaar regelmatig op de bank bij PSV. Hoofdcoach Phillip Cocu liet hem elf keer invallen. De middenvelder baalde enorm van het feit dat hij geen basisplek had. ‘’Dat ik op de bank belandde, kwam voor mij onverwachts’’, zegt Ramselaar in gesprek met VI. ‘’Ik had in mijn ogen een goede voorbereiding gedraaid. Ik speelde tegen Osjiek niet goed, maar ook niet heel slecht. Het leek voor mij meer een tactische keuze dan dat ik werd gewisseld omdat ik niet in vorm was. De trainer ging na de Europese uitschakeling anders spelen, met de punt naar voren en twee controleurs erachter. Ja, daarna begonnen we wedstrijden te winnen in de Eredivisie en was er geen reden het elftal te wijzigen. In het begin baalde ik natuurlijk ontzettend. Dan was ik chagrijnig en reageerde ik dat af op mensen buiten het voetbal. Op de mensen met wie ik close ben.’’ Inmiddels heeft Ramselaar zicht terug in de basisgeknokt.

Voor Ramselaar begon dit seizoen teleurstellend Voor Ramselaar begon dit seizoen teleurstellend

'Rendement verhogen'
Eén van de spelpunten die de middenvelder wil verbeteren is zijn scorend vermogen. Dit seizoen scoorde hij pas één keer. ‘’Ik ben 21 jaar, ik speel bij een topclub in Nederland en ik kan mijn eerste prijs pakken. Dat is fantastisch, maar ik moet natuurlijk weer nieuwe stappen gaan maken", vervolgt hij in VI. "Nog belangrijker worden voor het team en nog meer rendement hebben. Goals en assists kunnen zeker nog beter. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt. Ik ben liever een doelpuntenmaker dan een aangever en ik heb bij FC Utrecht al bewezen dat ik dat kan. Nu nog bij PSV’’, besluit Ramselaar.

Marcel Brands ‘in gesprek’ met Everton
Volgens de LiverpoolEcho heeft Everton nog altijd interesse in de diensten van technisch manager Marcel Brands. In januari werd Brands al in verband gebracht met de tweede club uit Liverpool, maar Brands zei toen totaal niet bezig te zijn met een stap naar Engeland. In Liverpool zijn ze lovend over de beleidsmatige keuzes van Brands.

Strootman met AS Roma naar kwartfinale Champions League 
AS Roma wist zich afgelopen dinsdag te kwalificeren voor de kwartfinale van de UEFA Champions League. Oud-PSV’er Kevin Strootman stond aan de aftrap en speelde negentig minuten bij de Romeinse ploeg. AS Roma won met 1-0 in eigen huis van Sjachtar Donetsk. Dat was genoeg om de 2-1 nederlaag in Oekraïne ongedaan te maken.

Memphis en Marcelo gaan voor plek in kwartfinale EL
Olympique Lyon verdedigt donderdagavond een 1-0 voorsprong tegen het Russische CSKA Moskou in het tweede duel in de achtste finale van de UEFA Europa League. Oud-PSV’er Memphis was belangrijk in het uitduel, want de aanvaller was verantwoordelijk voor de assist op nog een oud-PSV’er Marcelo. De Franse ploeg heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor de kwartfinale.