Rai Vloet op huurbasis naar SC Cambuur

Rai Vloet op huurbasis naar SC Cambuur
2 min

PSV verhuurt Rai Vloet voor de rest van het seizoen aan SC Cambuur. De middenvelder annex aanvaller uit de jeugdopleiding van PSV speelt de komende maanden op huurbasis in Friesland, waar hij mogelijk komend weekend al in actie komt tijdens de derby tegen SC Heerenveen.

Topscorer Jong PSV
Rai Vloet is sinds de jaarwisseling op schot voor Jong PSV, met onder meer doelpunten tegen Go Ahead Eagles en VVV-Venlo. Voor de winterstop liet hij zich ook al in positieve zin gelden bij de ploeg van trainer Pascal Jansen, wat resulteerde in een totaal van zeven treffers in twaalf optredens in de Jupiler League. Met dat aantal is hij tevens topscorer van Jong PSV. Namens PSV was hij als invaller actief in de UEFA Champions League (uit bij CSKA Moskou) en in het KNVB bekertoernooi. SC Cambuur zag deze week Bartholomew Ogbeche vertrekken naar Willem II en was zodoende op zoek naar aanvallende versterking. Die vonden zij in Vloet.

‘Mooie kans op ervaring op te doen’
Vloet zelf hoopt in Leeuwarden een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. "Ik ben toe aan voetbal in de Eredivisie en bij PSV is die kans nu eenmaal klein, gezien de concurrentie. Cambuur wilde me heel graag hebben en ik zie het als een mooie kans om ervaring op te doen. Ik wil Cambuur helpen in de strijd tegen degradatie en hoop daarna sterker terug te keren bij PSV.”