PSV zonder zorgen naar Enschede

PSV zonder zorgen naar Enschede
2 min

PSV werkt zonder zorgen toe naar de uitwedstrijd tegen FC Twente (donderdagavond 20.45 uur). Vrijwel de gehele selectie is wedstrijdfit voor het duel in Enschede. Enkel reservedoelman Remko Pasveer en de al langer geblesseerde Ramon Pascal Lundqvist ontbreken donderdag.

Geen zorgen
Pasveer heeft een lichte blessure en zit daarom niet bij de selectie. Voor de rest werkt PSV zonder noemenswaardige problemen toe naar het uitduel in de Grolsch Veste. Phillip Cocu’s grootste zorg lijkt nog wel het samenstellen van zijn elftal te zijn. “Ik vind dat heel veel spelers het verdienen om te spelen, maar dit zijn de wetten van het topvoetbal”, vertelde de trainer woensdagmiddag, doelend op het teleurstellen van enkele van zijn spelers. “Op een aantal plaatsen zit er weinig verschil tussen de spelers. Wij kijken daarom iedere wedstrijd welk team het beste opgewassen is tegen de aanstaande tegenstander.”

Blik op Ajax 
De ploeg van Cocu is met tien zeges in elf wedstrijden bezig aan een indrukwekkende reeks in de Eredivisie en heeft na afgelopen weekend ook koploper Feyenoord weer in het vizier. “Maar in eerste instantie blijven we ons richten op Ajax”, vertelde Cocu woensdagmiddag op De Herdgang. “Zij staan direct boven ons. De tweede plaats hebben we in eigen hand.”

Om dat zo te houden mag PSV niet struikelen over FC Twente, op papier één van de tegenstanders die PSV de resterende zes duels nog treft. “Ze doen het goed”, beaamde ook Cocu. “Verrassend misschien wel, gezien alle perikelen die Twente de afgelopen jaren hebben parten gespeeld. Zij maken op mij een volwassen indruk. Het is een tegenstander waar we absoluut voor op onze hoede moeten zijn, maar ik denk ook dat alle wedstrijden die wij spelen lastig kunnen zijn. Het gaat erom dat wij als team iedere keer met de juiste mentaliteit een wedstrijd ingaan. Dan hoeven we niet bezig te zijn met wie onze tegenstander is.”