PSV won laatste drie thuisduels van Duitsers

PSV won laatste drie thuisduels van Duitsers
2 min

PSV mag vanavond tegen Bayern München dan wel de underdog zijn, toch zijn er statistieken waar de ploeg van Phillip Cocu hoop uit kan putten. De laatste drie Duitse teams die naar het Philips Stadion afreisden, kregen bijvoorbeeld een nederlaag aan de broek.

Laatste drie keer winst
PSV is in eigen huis sterk als het een wedstrijd tegen oosterburen betreft. Zo werd er de afgelopen jaren van HSV, VfL Wolfsburg en Schalke 04. FC Bayern daarentegen heeft sinds het seizoen 1993-1994 niet meer gewonnen van een Nederlandse tegenstander in Nederland. Destijds kwam FC Twente na een 2-0 achterstand knap terug tot 3-3, maar Christian Ziege maakte in de slotminuut de winnende voor Der Rekordmeister. Sindsdien verloor Bayern twee keer in Nederland en speelde het twee keer gelijk.

Bayern heeft moeite in uitduels
Daar komt nog bij dat FC Bayern München het zowel in de competitie als in de UEFA Champions League lastig lijkt te hebben in uitwedstrijden. De afgelopen vier Europese duels op vreemde bodem werden niet gewonnen. Van de laatste drie competitieduels buitenshuis won Bayern er pas één. Die zege werd wel afgelopen weekend behaald.

Robben en Lewandowski
Zo won de club afgelopen weekend met 3-1 van FC Augsburg. Daarbij viel op dat Arjen Robben en Robert Lewandowski elkaar erg gemakkelijk wisten te vinden. Robben speelde tien Champions League-wedstrijden voor PSV en scoorde daarin drie keer. Lewandowski scoorde al in de wedstrijd tegen PSV in München en als hij dat vanavond weer doet gaat hij Roy Makaay en Franck Ribéry voorbij op de lijst van Champions League-topschutters van FC Bayern München. Hij komt dan op gelijke hoogte met Claudio Pizarro.

Resultaat gewenst
Feit is wel dat de druk om een resultaat te halen groot is bij PSV. Bij verlies is de club namelijk uitgeschakeld op het hoogste Europese voetbaltoneel. Als Bayern wint is de club door naar de volgende ronde.