PSV wint in Rotterdam en loopt in op Ajax

PSV heeft maximaal geprofiteerd van de misstap die concurrent Ajax dinsdag beging tegen Heracles Almelo. In Rotterdam won de ploeg van trainer Phillip Cocu met 1-3 van Excelsior. Daarmee verkleinde PSV het gat met de Amsterdamse koploper tot één punt.

Vijftiende seizoenstreffer De Jong
Op een guur en door de constante regen herfstachtig Woudestein had PSV eigenlijk de hele eerste helft moeite met het felle en sterke spel van Excelsior. Het was echter de thuisploeg die de eerste en enige treffer van het eerste bedrijf moest incasseren. In de 8e minuut vond Guardado met een fijne voorzet topscorer De Jong bij de tweede paal, die PSV met zij vijftiende seizoenstreffer aan de leiding bracht. Precies tien minuten later had diezelfde De Jong PSV na een fraaie aanval door het hart van de Rotterdamse verdediging ook op 0-2 moeten zetten, maar ditmaal schoof de aanvoerder voorlangs. Excelsior kreeg op zijn beurt drie á vier heel aardige mogelijkheden om voor rust de stand gelijk te trekken, maar miste scherpte in de afronding.

Luuk de Jong zet PSV met een rake kopbal na 8 minuten op voorsprong | © Pics United Luuk de Jong zet PSV met een rake kopbal na 8 minuten op voorsprong | © Pics United

Zege na rust snel veiliggesteld
Dat kwam de thuisploeg na rust duur te staan. Cocu stuurde een messcherp PSV de tweede helft in en zag dat zijn team het duel binnen een kwartier besliste. In de 48e minuut tekende Hendrix met een droge knal in de kruising voor de 0-2, waarna Narsingh zijn sterke spel van na de winterstop bekroonde door de bal na een fraaie solo beheerst achter doelman Kurto te plaatsen. Met die treffer evenaarde Narsingh bovendien een persoonlijk record; de buitenspeler vond voor het eerst sinds 2012 in drie achtereenvolgende eredivisiewedstrijden het net. PSV verzuimde daarna via onder meer Locadia en Willems de score verder op te voeren en zag Excelsior af en toe nog gevaarlijk worden. In de slotminuten moest PSV zelfs nog een treffer toestaan. Van Weert en Bruma gleden de bal gezamenlijk achter Zoet en bepaalden de eindstand op 1-3.

Luciano Narsingh zorgde met de 0-3 voor de beslissing in de wedstrijd | © Pics United Luciano Narsingh zorgde met de 0-3 voor de beslissing in de wedstrijd | © Pics United