PSV Vrouwen winnen eenvoudig van ADO

Na twee competitie overwinningen op rij nam de ploeg van Vuckovic het vrijdagavond op tegen het hoger geplaatste ADO Den Haag. De PSV Vrouwen kenden echter weinig problemen met de club uit de Hofstad en won met 2-0 dankzij doelpunten van Pfeiffer en Bouharat.

Goede inzet
Tot ver in de eerste helft kende de wedstrijd nauwelijks hoogtepunten, ondanks de goede inzet van beide teams. Melissa Evers was na een halfuur spelen het dichtst bij een openingstreffer, maar haar bekeken lobbal werd door keepster Vreugdehil tegen de lat gestompt en ze voorkwam daarmee een Eindhovens doelpunt. Lisanne Vermeulen kreeg in de 36e minuut eveneens een grote mogelijkheid maar haar inzet belandde in het zijnet. In de 41e minuut schoot centrale verdedigster Nadja Pfeiffer PSV/FC Eindhoven echter naar een 1-0 voorsprong toen zij uit een afgeslagen corner hard en gericht in de lange hoek schoot. ADO Den Haag stelde teleur en liet geen enkel gevaarlijk schot noteren. De ploegen gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Vijfde plek in de BeNe League
PSV/FC Eindhoven ging in de tweede helft vurig van start en drukte ADO Den Haag terug naar eigen helft. Den Haag liep lange tijd achteruit en moest toezien hoe Ibtissam Bouharat er in de 68e minuut 2-0 van maakte. De bal bleef na een corner hangen in de zestien en werd een prooi voor de Belgische middenveldster die eenvoudig binnentikte. ADO bleek niet bij machte om het de organisatie van PSV/FC Eindhoven, met een sterk keepende Angela Christ, lastig te maken. In de slotfase maakten Mauri van de Wetering, Laura Strik en Sylke Calleeuw nog speeltijd. PSV/FC Eindhoven trok de wedstrijd zonder problemen naar zich toe en won met 2-0. Door de drie punten in eigen huis stijgt het vrouwenteam naar de vijfde plek van de ranglijst.