PSV Vrouwen verstevigt derde plek

In eigen huis boekte PSV Vrouwen vrijdagavond een 2-0 zege op naaste concurrent ADO Den Haag. In een open wedstrijd zorgden Susanna en Moorrees voor de doelpunten aan Eindhovense zijde.

Bevrijdende treffer
PSV Vrouwen begon voortvarend aan het duel en kreeg via een kopbal van Nouwen direct een goede kans om de score te openen. Ook ADO Den Haag verscheen voor de goal van Christ onder aanvoering van talent Pelova. In een fysieke strijd kreeg PSV via snelle uitbraken van Lewerissa en Susanna echter de betere kansen. Op slag van rust zorgde Susanna voor de bevrijdende openingstreffer nadat ze op snelheid kon doorlopen naar keepster Vreugdenhil en feilloos raak schoot: 1-0.

Taakbewust spelen
Na rust bleef het spelbeeld lange tijd op en neer gaan met kansen voor Coolen en Susanna, waarbij Christ aan de andere zijde tijdens een één op één kans met Van de Meer uitstekend ingreep. Nadat Lewerissa en eerder al Folkertsma geblesseerd het veld moest verlaten na overtredingen, kwam er meer aanvallende druk van de uitploeg. PSV had het bij vlagen lastig maar bleef taakbewust spelen. PSV werd eerst gevaarlijk via een vrije trap van Van de Wetering op de lat. Specialist Moorrees schoot kort daarna uit een nieuwe vrije trap op rand zestien strak in de kruising: 2-0. Door die uitslag verstevigt PSV de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen.

Opstelling: Christ, Akkerman, Moorrees, Nouwen, Evers (’65 Koopmans), Kuijpers, Folkertsma (’39 Coolen), Raaijmakers, Vd Wetering, Lewerissa (’80 Sanders), Susanna