PSV Vrouwen verliest van PEC Zwolle

PSV Vrouwen is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van PEC Zwolle. Ondanks een doelpunt van wederom Aniek Nouwen verloor de ploeg met 3-1. Het team leed de tweede nederlaag van het seizoen en daalt op de ranglijst in de Eredivisie Vrouwen.

Nouwen trefzeker
PSV Vrouwen startte uiterst gemotiveerd aan het uitduel tegen PEC Zwolle maar keek binnen drie minuten tegen een achterstand aan. De thuisploeg kende een droomstart dankzij een knap doelpunt van Bennink. PSV’er Nouwen werkte de gelijkmaker uit een hoekschop binnen, alweer het vierde doelpunt voor de centrale verdedigster. Ondanks de snelle 1-1 keek PSV Vrouwen in de rust tegen een achterstand aan. PEC Zwolle benutte via Roof een penalty na een handsbal. De ruststand was 2-1.

Rentree Susanna
Coach Vuckovic besloot in de rust in te grijpen en bracht met Koopmans en Rácz verse krachten. De eerste fase van de tweede helft ging gelijk op waarna PSV Vrouwen aanvallend het initiatief naar zich toe trok. Geplaatste schoten van DeCesare en Kuijpers wisten de verdediging van PEC Zwolle niet te verrassen. Ook Susanna, terugkerend van enkelblessure, wist met haar snelheid geen doelpunt te forceren. PSV Vrouwen zette vol in op de gelijkmaker waarna Roof in de slotfase de gegeven ruimte achterin benutte: 3-1. PSV Vrouwen lijdt haar tweede nederlaag van het seizoen en verliest van PEC Zwolle.

Opstelling: Christ; Sanders (’66 Susanna), Nouwen, Mourmans, Erman, v Schijndel, Yüceil, vd Wetering (’46 Rácz), Kuijpers, Lewerissa (’46 Koopmans), DeCesare.