PSV Vrouwen verliest in uiterste slotfase

PSV Vrouwen verliest in uiterste slotfase
2 min

PSV Vrouwen zag in de laatste wedstrijd van het seizoen in de slotfase de zege naar Ajax gaan. In Amsterdam is het 1-0 geworden, een uitslag waardoor voor beide ploegen niets is veranderd op de ranglijst. FC Twente is kampioen van Eredivisie Vrouwen.

Geen doelpunten voor rust
De ploeg uit Amsterdam moest vrijdagavond winnen en hopen op een misstap van FC Twente voor de titel, PSV aast op revanche voor de verloren bekerwedstrijd. Ten opzichte van die wedstrijd had hoofdcoach Vuckovic voor het laatste competitieduel zijn elftal op twee plekken gewijzigd. Maran van Erp en Nadia Coolen keerden terug in de basis. De Eindhovense formatie ging georganiseerd van start en maakte het Ajax moeilijk met de verdedigende speelstijl. Ondanks dat er nauwelijks uitgespeelde kansen waren te noteren, is het door de spanning en strijd een vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers. Eshly Bakker was namens Ajax het dichtste bij een treffer met een schot op de paal. De ruststand was 0-0.

Ajax scoort in slotfase
Na rust kwam PSV sterk uit de kleedkamer en kwam Ajax met de schrik vrij toen achtereenvolgens Jeslynn Kuijpers en Mauri van de Wetering opdoken voor keepster Sarasola maar net te kort kwamen in de afronding. Angela Christ greep aan de overkant goed in bij een kans van Pieëte. Lange tijd leek PSV af te stevenen gelijkspel maar in de slotfase werd Ajax dreigender en wist invaller Kelly Zeeman in de 90e minuut de enige en winnende treffer te scoren. PSV verloor daardoor met 1-0 in Amsterdam.

FC Twente kampioen
De uitslag had geen verdere invloed op de ranglijst. PSV eindigt derde, Ajax blijft tweede en FC Twente kroont zich tot kampioen van de Eredivisie Vrouwen. PSV Vrouwen heeft vrijdagavond als team gestreden en opnieuw laten zien mee te kunnen in de top van de competitie. Het team richt zich nu op de laatste trainingsweek waarna de zomerstop van start gaat.

Namens speelsters en staf van PSV Vrouwen feliciteren we landskampioen FC Twente met de titel!