PSV Vrouwen overtuigt in eigen huis: 4-1

De vrouwenploeg van PSV heeft vrijdagavond tegen ADO Den Haag opnieuw een visitekaartje afgegeven. Na een overtuigende eerste helft met een ruststand van 3-0 in het voordeel van de PSV Vrouwen werd evenals in Zwolle met 4-1 gewonnen.

Goede start levert drie doelpunten op
PSV Vrouwen begon prima aan de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van coach Nebojsa Vuckovic kwam al vroeg op voorsprong door een prachtig afstandschot (een streep van ongeveer dertig meter) van Sisca Folkertsma. Kort daarna werd Lucie Akkerman opzichtig vastgehouden bij een hoekschop, waarna de vrouwen een penalty toegekend kregen. Deze werd feilloos binnegeschoten door Myrthe Moorrees. Aanvallend zag het er bij vlagen erg goed uit bij PSV Vrouwen. Nadia Coolen en Vanity Lewerissa waren aanval na aanval een plaag voor ADO Den Haag. De 3-0 van de voet van Lewerissa was daarom een logisch gevolg van de eerste helft. De aanvalster tikte een strakke voorzet van Coolen simpel binnen.

Nadia Coolen (l) was samen met aanvalspartner Vanity Lewerissa een plaag voor de achterhoede van ADO Den Haag | © FOTOTB.NL Nadia Coolen (l) was samen met aanvalspartner Vanity Lewerissa een plaag voor de achterhoede van ADO Den Haag | © FOTOTB.NL

ADO sterker na rust, Coolen trefzeker
Waar ADO in de eerste helft moeilijk grip kreeg op Vanity Lewerissa, kreeg de verdediging van PSV in de tweede helft geen controle op Lineth Beerensteyn. De sterke spits kon het spel verdelen en zelf ook enkele keren aanleggen voor een schot, wat weliswaar iedere keer ongevaarlijk bleek. Om de regie in de wedstrijd terug te krijgen, wisselde Vuckovic daarom Michelle Hendriks en Sisca Folkertsma voor Sabine Becx en Melissa Evers. Een geslaagde zet, zo bleek niet veel later. Nadia Coolen startte namelijk een solo vanaf de zijkant van het veld, passeerde drie speelsters waarna haar van richting veranderde schot zowaar de 4-0 opleverde. De Haagse vrouwen bleven echter aanvallen en werden daar via een eretreffer van invalster Dominique Vugts voor beloond. Daar bleef het vervolgens bij.