PSV Vrouwen op bezoek bij sc Heerenveen

PSV Vrouwen op bezoek bij sc Heerenveen
2 min

PSV/FC Eindhoven reist vrijdagavond af naar het noorden voor het uitduel bij sc Heerenveen. De wedstrijd tegen de nummer tien van de ranglijst wordt om 19.30 uur in het Abe Lenstra Stadion gespeeld.

Winst op vrouwen Heerenveen
De PSV Vrouwen wonnen het thuisduel met de Friezen met 2-0 dankzij doelpunten van Lisanne Vermeulen en Ibtissam Bouharat. Hoofdcoach Nebojsa Vuckovic gaat er echter niet vanuit dat ook de tweede wedstrijd op basis daarvan een zekerheid is. “Heerenveen heeft de afgelopen drie competitiewedstrijden gewonnen en zit in een flow. Ik verwacht een moeilijke pot in een prachtige ambiance door alle acties die Heerenveen heeft georganiseerd. Dat moet een boost geven voor de thuisploeg.” Heerenveen combineert het duel met de TrappeRun voor het fonds van Foppe de Haan en heeft inmiddels 14.000 toegangskaarten verspreid voor de wedstrijd. “We moeten ons niet laten afleiden of onder de indruk zijn van de omgeving. De speelsters moeten er direct bovenop zitten en voor de volle winst gaan”, waarschuwt Vuckovic. Bij winst doen de dames goede zaken op de ranglijst. Als RSC Anderlecht punten verspeeld, passeert PSV/FC Eindhoven de Belgen en komt het team op de zesde plaats te staan.

Ongewijzigde selectie
Binnen de wedstrijdselectie zijn er geen wijzigingen ten opzichte van het bekerduel tegen FC Twente. Speelsters Maran van Erp, Mauri van de Wetering en Laura Strik zijn er opnieuw bij. Voor Kika van Es en Michelle Hendriks komt het duel nog te vroeg. “Ondanks de 0-2 nederlaag in de KNVB beker heeft onze ploeg alle lof gekregen over het vertoonde spel. Die lijn zetten we vastberaden door”, aldus trainer Vuckovic.

Volg de wedstrijd op Twitter
Kan je de wedstrijd niet bijwonen maar wil je het duel wel via internet volgen? Volg dan @PSVFCEindhoven op Twitter voor de tussenstand bij het duel met sc Heerenveen.