PSV Vrouwen lijdt eerste competitienederlaag

Het is PSV Vrouwen niet gelukt de koppositie in de Eredivisie Vrouwen te heroveren. Het team van coach Nebojsa Vuckovic liep in Den Haag tegen een 2-1 nederlaag aan. De 18-jarige Aniek Nouwen scoorde opnieuw namens PSV.

Voorsprong korte duur
De eerste fase van de wedstrijd was voor PSV Vrouwen met veel aanvallende druk van de uitploeg. Dit resulteerde in een vroege voorsprong waarbij verdedigster Nouwen uit een corner de 0-1 binnenschoot, alweer haar derde doelpunt in de afgelopen vier wedstrijden. De voorsprong was van korte duur want de Haagse uitblinker Pelova benutte een strafschop na een begane overtreding, 1-1. Na ruim een half uur verscheen Speelman vrij voor keepster Christ en schoot ze van dichtbij de thuisploeg naar een voorsprong, 2-1. Spits Lewerissa, dit seizoen nog wachtend op haar eerste competitiedoelpunt, kreeg voor rust de grootste kans namens PSV maar scoorde niet.

Doelpuntloze tweede helft
In een matige tweede helft voorkwam ingrijpen van Christ en aanvoerster Kuijpers op de doellijn dat ADO Den Haag de voorsprong uitbouwde. PSV kwam met moeite tot aanvallen maar was in de slotfase het dichtst bij een doelpunt via een vrije trap van Nouwen die ternauwernood door keepster Lorsheyd werd weg gebokst. De eindstand werd 2-1 waardoor PSV Vrouwen tegen haar eerste competitienederlaag van het seizoen aanliep.

Opstelling: Christ, van Schijndel, Mourmans (’73 Sanders), Nouwen, Erman (’88 Raaijmakers), Kuijpers, Yüceil (’81 Rácz), Koopmans, van de Wetering, DeCesare, Lewerissa.