PSV Vrouwen gelijk tegen PEC (2-2)

PSV Vrouwen is in het thuisduel met hekkensluiter PEC Zwolle niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Alle doelpunten vielen na rust re noteren. Nadia Coolen en Ibtissam Bouharat zetten PSV tweemaal op voorsprong, maar dames uit Zwolle kwamen tweemaal langszij.

Eerste helft
Beide teams gaven elkaar in de eerste helft veelvuldig de kans om elkaars doel onder vuur te nemen. De vele slordigheden zorgden er wel voor dat er genoeg te beleven viel. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van de Zwolse aanvalster Rebecca Doejaaren, die haar medespeelster vrij voor de goal zette. Nog geen minuut later speelde Melissa Evers de bal te kort terug op Angela Christ, waardoor Doejaaren ditmaal zelf een kans op de openingstreffer kreeg. Christ verkleinde haar goal goed en wist te voorkomen dat het 0-1 werd. PEC Zwolle zakte wat in en dat resulteerde in een grote kans voor Jeslynn Kuijpers, die net teveel tijd nodig had om tot een goed schot te komen. In de 24e minuut had het 1-0 moeten staan voor PSV Vrouwen. Nadia Coolen speelde op snelheid haar directe tegenstander uit, gaf de bal voor op Siska Folkertsma die nét miste. In de rebound schoot Mauri van de Wetering hard op de lat en was de mogelijkheid verkeken. Er volgden nog kansen voor zowel PEC als PSV, maar de eerste helft werd bij een 0-0 tussenstand afgefloten.

Teleurstelling bij Mauri van de Wtering | © FOTOTB.nl Teleurstelling bij Mauri van de Wtering | © FOTOTB.nl

Tweede helft
Direct na rust was het bij uit het niet 1-0 voor PSV. Nadia Coolen wist een lange bal te controleren en verrastte keepster Olthuis in een één op één duel. Heel lang kon PSV niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten later kopte Doejaarden simpel de gelijkmaker binnen: 1-1. Ibtissam Bouharat maakte er in de 58e minuut weer 2-1 van nadat zij in twee pogingen raak wist te schieten. Ook deze voorsprong was maar van korte duur, want vasthouden van Maran van Erp in het strafschopgebied leverde een penalty op voor PEC Zwolle. Deze werd door aanvoerder Frijlink werd benut. Coach Nebojsa Vuckovic bracht in het verloop Vanessa Susanna, Kika van Es en Myrthe Moorrees. Van Es was in de 89e minuut dicht bij de 3-2, maar ze kwam een teenlengte te kort om alsnog de overwinning binnen te slepen.

PSV Vrouwen loopt hierdoor niet in op koploper Ajax, dat in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen niet verder kwam dan 0-0. De titelstrijd bovenin is nog niet beslist, maar PSV zit in een mindere fase en verzuimde deze avond dus om in te lopen.