PSV Vrouwen eindigt Eredivisie als derde

De play-offs eindigen voor PSV Vrouwen met een nederlaag tegen landskampioen Ajax. Op De Herdgang werd het vrijdagavond 0-2. PSV Vrouwen sluit het seizoen af op de derde plek.

Blessure Raaijmakers
Voorafgaand aan de wedstrijd waren er bloemen van coach Vuckovic voor Ajax-aanvoerder Koster ter felicitatie van het kampioenschap. Ook Mourmans, Akkerman en Folkertsma werden in het zonnetje gezet voor hun 50e duel bij PSV Vrouwen. Met de bekerfinale in het achterhoofd startte PSV met een gewijzigde opstelling en een basisdebuut voor keepster Tijm. Het initiatief lag bij de uitploeg waarna PSV beter in het spel leek te komen. Toch kwam Ajax via de Ridder op voorsprong. De schrik sloeg kort daarna toe toen Raaijmakers na een ongelukkig kopduel bleef liggen en per brancard het veld verliet voor nader onderzoek in het ziekenhuis. Miscommunicatie in de achterhoede zorgde vervolgens voor de 0-2 via Pieëte. Een schot van Susanna kort voor rust was het belangrijkste wapenfeit aan PSV-zijde.

Kansen
Na rust kwam PSV vaker tot aanvallen met goede kansen voor van Schijndel en Koopmans. Ajax verscheen een paar keer gevaarlijk voor de goal maar het verdedigend blok stond de tweede helft overtuigender. Het spel kabbelde voort en beide ploegen leken met oog op de naderende bekerfinale genoegen te nemen met de eindstand. PSV Vrouwen wist het laatste kwartier het overtal, wegens een rode kaart voor Ajacied Moreno, niet uit te buiten. Het vizier gaat op volgende week vrijdag: de bekerfinale Ajax – PSV in Den Haag.

Opstelling: Tijm, Evers, Nouwen, Moorrees, Sanders, van Schijndel, Raaijmakers (’29 van de Wetering), Mourmans (’76 Folkertsma), Kuijpers (’46 Koopmans), Coolen, Susanna.