PSV verslaat PEC Zwolle dankzij Lestienne

PSV heeft het jaar 2015 in stijl afgesloten. De ploeg van trainer Phillip Cocu won in het Philips Stadion met 3-2 van PEC Zwolle en is daardoor voor minstens een dag medekoploper in de Eredivisie. Maxime Lestienne maakte na een zware periode zijn rentree en wees de ploeg van trainer Phillip Cocu met de beslissende assist de juiste weg.

Treffers Pereiro tenietgedaan
PSV leek, mede dankzij een sterke openingsfase, een makkelijke avond tegemoet te gaan. Al binnen het kwartier stond het 2-0 en tweemaal kwam die goal op naam van Pereiro. De Uruguayaan was in de 7e minuut het eindstation van een aanval die liep via Hendrix en Locadia en tikte PSV exact zeven minuten later na een fraaie actie van hemzelf op 2-0. Waar de wedstrijd daarmee onder controle leek, bleek bij rust het tegendeel waarheid. PEC Zwolle trok de stand voor de pauze namelijk alweer gelijk. Eerst benutte Van Polen in de 40e minuut, nadat Moreno de bal onopzettelijk tegen zijn hand kreeg, een penalty en drie minuten later zorgde Veldwijk met een knal in het dak van de goal zelfs voor 2-2.

Via Gastón Pereiro had PSV er na een kwartier al twee doelpunten in liggen | © Pics United Via Gastón Pereiro had PSV er na een kwartier al twee doelpunten in liggen | © Pics United

Droomrentree Lestienne
Die tegentreffers mocht PSV zichzelf aanrekenen. Na rust moest de ploeg van Cocu aan de bak moest. Dat deed het dan ook en door agressieve druk op de bal kwam het ook tot kansen. Tweemaal had De Jong PSV op een voorsprong moeten zetten, maar tweemaal vond hij zijn naamgenoot Boy de Jong die de geblesseerde doelman Begois eerder in het doel had vervangen. Toch kwam een nieuwe voorsprong er wel en dat had alles te maken met een bijzondere wissel. Onder een staande ovatie van het Philips Stadion maakte Maxime Lestienne zijn rentree bij PSV om nauwelijks drie minuten na zijn entree met een puntgave voorzet De Jong in staat te stellen de 3-2 te maken. Dit keer faalde de aanvoerder niet, waardoor PSV de energie die het in de wedstrijd stopte, beloond zag. Het publiek dankte de Belg door hem na afloop minutenlang toe te zingen.

Op aangeven van Maxime Lestienne scoort Luuk de Jong de winnende treffer | © Pics United Op aangeven van Maxime Lestienne scoort Luuk de Jong de winnende treffer | © Pics United