PSV verliest in Wolfsburg: 2-0

Twee momenten na rust waren voldoende voor VfL Wolfsburg om PSV een 2-0 nederlaag te bezorgen. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelde zeker voor rust niet slecht, maar kon de kansen niet omzetten in doelpunten en zag Wolfsburg passeren op de ranglijst van Poule B.

Geconcentreerd PSV vergeet beloning
Na een matige start, waarin Hendrix en Zoet een vroege Duitse voorsprong voorkwamen, speelde PSV de eerste helft sterk. De ploeg oogde geconcentreerd en pakte na een kwartier zelfs het initiatief in de Wolfsburg Arena. De ploeg van Cocu, wie om tactische redenen Hendrix, Guardado, Pröpper én Maher had opgesteld, had via laatstgenoemde zelfs de beste kans om één van beide ploegen voor rust op voorsprong te zetten. Een afgemeten voorzet van Poulsen belandde op het hoofd van de middenvelder, die net naast kopte. Even daarvoor had PSV overigens een penalty kunnen krijgen, maar scheidsrechter Mallenco legde de bal na hands van Naldo niet op de stip. De beste kans aan de overzijde was voor de Nederlandse spits Dost, maar hij schoot ver naast.

© Pics United

PSV komt tegentreffers niet te boven
Direct na rust was het goede spel van voor de pauze vergeten. Al in de eerste minuut na rust zette Dost de thuisploeg via een rebound op voorsprong. Zoet kon eerst nog redden, maar was niet instaat de oud-ploeggenoot van Narsingh van scoren af te houden: 1-0. Tien minuten later stond Wolfsburgs tweede treffer op het scorebord. Kruse kon na een goede loopactie vrij inkoppen en zorgde zo voor de 2-0. Dat bleek de nekslag voor de ploeg van Cocu. Opvallend was wel het debuut van Jordy de Wijs. De verdediger uit de eigen jeugd kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Poulsen, maar ook hij kon een nederlaag niet meer voorkomen. Locadia miste in de blessuretijd nog een strafschop.

PSV vierde in poule
Exact halverwege de groepsfase staat PSV nu op de vierde plaats. Met drie punten uit drie wedstrijden is echter nog alles mogelijk in een poule waarin Wolfsburg met zes punten uit drie duels bovenaan staat. United en CSKA volgen door het 1-1 gelijkspel in Moskou met vier punten.