PSV verliest in De Kuip: 2-1

PSV heeft door twee doelpunten van Anass Achahbar een 2-1 nederlaag bij Feyenoord geleden. Memphis scoorde nog de aansluitingstreffer, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg.

Maher raakt de lat
In de eerste minuut kwam PSV met de schrik vrij toen Immers van dichtbij naast schoot. Manu gaf vanaf links voor op de vrij staande Immers, maar die miste oog in oog met Jeroen Zoet. Een minuut later kreeg Feyenoord weer een grote kans, maar Zoet redde op een poging van Achahbar. Daarna bleven echte grote kansen uit en nam PSV het heft meer in handen. Dat leidde meteen tot een grote kans voor Memphis. Hij dribbelde het strafschopgebied binnen en schoot hard en laag in de korte hoek. Feyenoord-keeper Vermeer kon de bal echter in tweede instantie klemmen. Zeven minuten voor rust was PSV het dichtst bij een goal. Uit een afgeslagen corner schoot Adam Maher op doel, maar zijn uithaal trof de lat. De laatste mogelijkheid voor de pauze was voor Feyenoord. Zoet kon het lage schot van Achahbar eenvoudig pakken.

Anass Achahbar zorgde met twee treffers voor zure gezichten bij PSV | © Pics United Anass Achahbar zorgde met twee treffers voor zure gezichten bij PSV | © Pics United

Achahbar twee keer trefzeker
Waar de doelpunten in de eerste helft niet vielen, kwamen ze wel in de tweede helft. Feyenoord kwam na een kwartier op voorsprong via Achahbar, die met een halve omhaal Zoet verschalkte. Een minuut of vijf later scoorde de jonge spits weer. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied schoot hij knap binnen: 2-0. Memphis, die tussen de goals van Feyenoord door een grote kans had gemist, bracht PSV terug in de wedstrijd. Met een poging van afstand mikte hij raak in de lange hoek: 2-1. PSV had nog ruim twintig minuten om weer op gelijke hoogte te komen en daarvoor kreeg de ploeg van Phillip Cocu ook de mogelijkheden. Invaller Jürgen Locadia schoot echter naast en Luuk de Jong kopte over uit een vrije trap van Jetro Willems. Feyenoord was in de slotfase het dichtst bij een doelpunt, maar tot twee keer toe ging de bal er niet in. PSV drong in de vijf minuten blessuretijd nog even aan, maar scoren deed het niet meer. Daardoor bleef het bij 2-1 en leed PSV de tweede nederlaag van 2015.

De spelers van PSV verlaten zichtbaar teleurgesteld het veld | © Pics United De spelers van PSV verlaten zichtbaar teleurgesteld het veld | © Pics United