PSV te sterk voor FC Dordrecht: 3-0

PSV heeft zondagmiddag een 3-0 zege geboekt op FC Dordrecht. Het betekende de twaalfde overwinning van dit seizoen in het Philips Stadion.

Vroeg doelpunt PSV, penalty onthouden
In het team van hoofdcoach Phillip Cocu nam Joshua Brenet de plaats in van de geblesseerde Arias en keerde Maher terug in de basis ten faveure van Hiljemark. Al na vier minuten was het raak tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Een scherpe voorzet van Jetro Willems werd in het eigen doel geschoten door Fortes. PSV bleef daarna het initiatief houden en drukte Dordrecht constant terug op eigen helft. Hoewel de ploeg van Cocu elf corners kreeg in de gehele eerste helft, werd daaruit niet gescoord. Een half uur na de 1-0 diende de volgende mogelijkheid zich aan. Luuk de Jong stuurde Memphis de diepte in en hij werd door doelman Kurto onderuit gehaald in het strafschopgebied. Waar iedereen dacht aan een penalty en rood, floot arbiter Pieter Vink voor buitenspel. Achteraf bleek op basis van de beelden dat niet het geval. Vijf minuten voor rust kreeg Georginio Wijnaldum nog een kans op de 2-0. Een voorzet van Joshua Brenet nam hij uit de lucht vol op de wreef, maar Kurto bracht redding. Zo bleef het bij rust 1-0.

PSV werd voor rust een strafschop onthouden, wegens onterecht gegeven buitenspel | © Pics United PSV werd voor rust een strafschop onthouden, wegens onterecht gegeven buitenspel | © Pics United

PSV vergroot de voorsprong
Doordat PSV in de eerste helft had nagelaten om Dordrecht op een grotere afstand te zetten, had het team van GĂ©rard de Nooijer nog hoop op een punt. In het eerste kwartier na rust liet Dordrecht dat ook zien. Klaiber stuitte op Zoet en Steenvoorden kopte op de lat. Het was echter PSV dat op 2-0 kwam. Haddad maakte hands in het strafschopgebied toen hij in duel was met Brenet. Luuk de Jong stapte naar voren om de penalty te nemen en schoot hem recht door het midden: 2-0. Klaiber dacht Dordrecht daarna terug in de wedstrijd te brengen met een hard schot. Zijn inzet leek via de onderkant van de lat in het doel te stuiteren, maar scheidsrechter Vink zag er geen treffer in. Vijf minuten later besliste Jeffrey Bruma het duel. Een hoekschop van Adam Maher werd richting doel gekopt door De Jong, maar werd geblokt door Memphis. Via hem kwam de bal bij Bruma, die van dichtbij de 3-0 binnen schoot. PSV kreeg nog kansen om de score uit te breiden, maar onder meer Memphis en Wijnaldum kregen de 4-0 er niet in.