PSV stunt tegen Manchester United: 2-1

PSV heeft in het Philips Stadion voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu streed voor iedere meter en won mede dankzij de fantastische steun van het publiek met 2-1 van Manchester United. Héctor Moreno en Luciano Narsingh maakte op een memorabele Europese avond een doelpunt van Memphis ongedaan.

Ernstige blessure Luke Shaw
Direct vanaf de aftrap nam Manchester United het gewicht van de wedstrijd op zich. De bezoekers zetten PSV vast op eigen helft en gingen bij balverlies van de ploeg van Cocu direct op zoek naar het doel van Jeroen Zoet. Het resulteerde in de 7e minuut in de eerste Engelse kans via Ander Herrera. Tien minuten later dook Luke Shaw als tweede Mancunian op in het strafschopgebied van PSV. Héctor Moreno verijdelde een uithaal van hem, maar zijn ingreep was zo stevig dat de back met een ogenschijnlijk zware blessure per brancard het veld moest verlaten. Een actie waar de Mexicaan zelf ook van leek te schrikken.

Memphis scoort op bekend terrein, Moreno laat stadion ontploffen
Na de lange blessurebehandeling, kwam PSV wat beter in de wedstrijd. De ploeg creëerde geen echt uitgespeelde kansen, maar leek gevaarlijk op de tegenaanval. Manchester United bleef echter de bovenliggende partij en eigenlijk was het dan ook geen verrassing dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Met een knappe actie zette uitgerekend Memphis zichzelf vrij voor Zoet, waarna hij koel de 0-1 binnenschoof. Na die treffer was PSV even van slag. Chris Smalling had zelfs de 0-2 op zijn schoen. NA balverlies van Lestienne kon hij zomaar doorstomen naar Zoet, die op zijn beurt een prima redding in huis had. Waar een nieuwe tegentreffer verwacht kon worden, stond het plots 1-1. Een prima aangesneden hoekschop belandde op het hoofd van Moreno, die via Blind het Philips Stadion in de blessuretijd van de eerste helft deed ontploffen: 1-1.

De beide teams voor de aftrap van deze UEFA Champions League-wedstrijd | © Pics United De beide teams voor de aftrap van deze UEFA Champions League-wedstrijd | © Pics United

Narsingh veroorzaakt orkaan van geluid
Direct na rust was het weer Manchester United dat ten aanval trok. De eerste kans was zodoende ook voor de Engelsen en opnieuw was het Memphis die voor gevaar zorgde. Zoet was echter wederom. In de tegenstoot plaatste PSV vervolgens dé aanval van de avond. Guardado stuurde Lestienne de diepte in, waarna de Belg met een prachtige voorzet Narsingh bediende. Zijn kopbal was zo mogelijk nog mooier dan de aanval daarvoor. Narsingh knikte naar de grond en passeerde daarmee David de Gea voor de tweede keer deze avond: 2-1. De druk van Manchester United nam daarna nog maar eens toe, maar Zoet hield zijn doel keer op keer schoon. Zo schoon dat de eerste driepunter in de UEFA Champions League na het laatste fluitsignaal van Rizzoli een feit was.