PSV - Roda JC: 9-2 in bekers en winsten

PSV - Roda JC: 9-2 in bekers en winsten
2 min

Als Roda JC Kerkrade vanavond PSV treft voor het KNVB Bekerduel in het Philips Stadion, kan het in een bijzonder rijtje terechtkomen. Een rijtje waarin tot nu toe alleen Ajax en NAC Breda staan.

Drie keer op rij winnen van PSV
Dat zijn tot op heden namelijk de enige twee ploegen die erin slaagden om drie bekerontmoetingen op rij van PSV te winnen. Ajax lukte dat tussen 1992 en 2006 vier keer, NAC Breda tussen 1994 en 2007 drie keer. Daarbij moet worden aangetekend dat verliezen naar strafschoppen als gelijkspel gezien wordt.

1976: Ralf Edström schiet PSV tegen Roda JC naar bekerwinst
Elf keer eerder speelde PSV voor de beker tegen Roda JC Kerkrade. De eerste negen ontmoetingen won PSV, maar de laatste twee winsten gingen naar Limburg. Tussen deze elf duels zat één finale. In 1976 won PSV de beker omdat Ralf Edström in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Dat was voor PSV destijds de derde KNVB Beker, inmiddels heeft de club er negen. Roda JC kan daar de twee bekers van 1997 en 2000 tegenover zetten.

Lang niet verloren in eerste ronde
PSV is niet meer uitgeschakeld in de eerste ronde van het bekertoernooi sinds 2007. Destijds werd de niet-speelgerechtigde Manuel da Costa opgesteld en dat resulteerde in een reglementaire 3-0 overwinning voor Jong sc Heerenveen. De laatste keer dat PSV echt verloor in de eerste ronde van het bekertoernooi is langer geleden: in het seizoen 1999/2000 was Vitesse met 2-0 te sterk.