PSV pakt verdiend punt op Old Trafford

PSV heeft in het vijfde pouleduel in de UEFA Champions League een prima gelijkspel bij Manchester United afgedwongen. De ploeg van trainer Phillip Cocu pakte met volwassen spel verdiend een punt tegen Manchester United: 0-0. Daardoor heeft PSV plaatsing voor de achtste finale voor de UEFA Champions League volledig in eigen hand. Een verslag.

PSV oogt scherp voor rust
PSV begon scherp aan het duel met Manchester United. Onder aanvoering van een sterk spelende Guardado hield de ploeg van Cocu de rijen gesloten en kwam het verwachtte Engelse gevaar in de beginfase vooral uit de tweede lijn. Zo testten Schweinsteiger en Memphis doelman Zoet, die op zijn beurt telkens op de juiste plek stond. Na een klein halfuur beet PSV voor het eerst van zich af. Hendrix was het eindstation van een veelbelovende aanval, maar zijn geplaatste bal was te zacht om Man. United-goalie De Gea te verrassen. Omdat PSV wat meer van zich afbeet kreeg de thuisploeg wat grotere kansen, maar telkens was Zoet attent. Met het uitvallen van Narsingh had PSV eerder voor rust al wel een tegenslag moeten verwerken. De buitenspeler blesseerde zichzelf bij een actie bij de zijlijn en werd vervangen door Pereiro.

Jorrit Hendrix wordt naar de grond gebracht door Wayne Rooney | © Pics United Jorrit Hendrix wordt naar de grond gebracht door Wayne Rooney | © Pics United

Volwassen PSV verdiend naar punt
Direct na rust leek Manchester United het tempo wat te verhogen. Dat leidde direct tot aardige kansen voor onder meer Martial en Memphis. PSV overleefde echter en na dat kleine stormpje nam het zelfs brutaal het initiatief in de wedstrijd. Net als voor rust nam Guardado de ploeg van Cocu bij de hand, zonder dat het echt grote kansen tot gevolg had. Alleen Pröpper was van afstand gevaarlijk, maar zijn schot was een prooi voor De Gea. Aan de andere kant kreeg enkel nog Lingard een kans. Zijn inzet verdween over het doel van Zoet, waardoor PSV volop blijft meedoen in poule B. Als PSV het laatste groepsduel van CSKA Moskou wint, overwintert de ploeg in de UEFA Champions League.

Het was hard werken vanavond, ook voor Luuk de Jong | © Pics United Het was hard werken vanavond, ook voor Luuk de Jong | © Pics United