PSV overwintert na zinderende zege op CSKA

PSV heeft zich voor het eerst in negen jaar tijd geplaatst voor de achtste finale van de UEFA Champions League. In het Philips Stadion werd het op een zinderende Europese avond 2-1. De ploeg van trainer Phillip Cocu streed dinsdagavond voor iedere meter en werd daar in de slotfase voor beloond. Luuk de Jong en Davy Pröpper maakten samen een Russische treffer ongedaan.

Overwicht PSV
Mede gesteund door een hartstochtelijk meelevend Philips Stadion – dat al voor de wedstrijd kolkte – waren de beste mogelijkheden voor rust voor PSV. Bij mogelijkheden bleef het echter, want te vaak was de eindpass net niet op maat of ontbrak deze zelfs. In de tiende minuut bijvoorbeeld, toen Pereiro De Jong vrij voor doel had kunnen zetten, maar besloot zelf te schieten. Zo’n twintig minuten later kreeg De Jong de bal wel perfect aangespeeld. Rond het halfuur kon de aanvoerder vrij inknikken uit een voorzet van Moreno, maar vond hij doelman Akinfeev in plaats van de vrije linkerhoek. CSKA Moskou stelde daar, mede door een bikkelende Bruma, weinig tegenover. Zoet moest slechts eenmaal reddend optreden. Een vrije trap van Tosic leek in de verre hoek te belanden, maar door ingrijpen van de doelman bleef PSV een tegentreffer bespaard.

© Photo-Prestige

Pröpper knalt PSV naar de achtste finale
Na rust kwam de wedstrijd volledig tot ontbranding. De spanning liep op en omdat ook CSKA Moskou op zoek moest naar een doelpunt, kwamen de Russen er steeds vaker uit. Na wat speldenprikken over en weer was het eerst de beurt aan CSKA. Guardado beging volgens de arbitrage een overtreding in het zestienmetergebied, waarna Ignashevic mocht aanleggen voor een strafschop. Hoewel Zoet werd toegezongen, maakte de verdediger geen fout en dat betekende dat PSV een kwartier voor tijd ineens tegen een 1-0 achterstand aankeek. Lang duurde het echter niet voordat de ploeg terugkwam. Na een afgeslagen vrije trap van Guardado bracht Hendrix de bal opnieuw in met het hoofd waarna De Jong heel koel bleef en de 1-1 aantekende. Vijf minuten voor tijd ontplofte het Philips Stadion helemaal toen Davy Pröpper PSV met een verwoestende uithaal op voorsprong bracht. Eén die het niet meer uit handen zou geven.